Farlig begjær

Saftig stoff i drøy mursteinsroman om Henrik VIII.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Henrik den åttendes sinne sparte ingen mann og hans lyst ingen kvinne, sier et sitat fra den engelske kongens samtid. I realiteten sparte hans sinne ingen kvinne heller. To av seks koner ble halshogget på grunn av kongens harme over utroskapsrykter og deres manglende evne til å gi ham en sønn. Beleilig nok ryddet deres fravær også plass til nye erobringer. Av Henriks øvrige ekteskap ble to annullert, en hustru døde i barseltida og en overlevde kongen.

I «Søstrene Boleyn» er mye av stoffet kjent, men angrepsvinkelen er ny. Fortelleren er Mary Boleyn, søsteren til den seinere dronning Anne. Fjorten år gammel ble Mary kongens elskerinne. Da Henriks interesse kjølner, dytter Marys familie søsteren Anne inn i kongens armer. Hun blir hans andre hustru. Romanen er fortellingen om familieærgjerrigheten som pisket søstrene i posisjon overfor kongen.

Kongens gunst

Handlingen starter i 1521. Kongen legger sin elsk på unge Mary, som allerede er gift som trettenåring. Hun er dronning Katharinas hoffdame. Slottets hoff, som også resten av Marys familie er tilknyttet, har én oppgave: Behage kongen og sørge for at han ikke kjeder seg. Det minste feiltrinn straffes hardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer