Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Farlig ferie

Hva ville du gjort? Det er dette moralske dilemmaet som gjør «Vennskapets pris» spennende. Synd at filmskaperne bøyer av og gjør moraldramaet om til tradisjonelt Hollywood-melodrama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lewis, Tony og Sheriff, tre amerikanske backpackere møtes i Malaysia. Tony og Sheriff reiser hjem. Lewis får forlenget oppholdet med to år når politiet finner en plate hasj i hytta til guttene. Tilbake i New York blir Tony og Sheriff oppsøkt av Beth, som utgir seg for å være Lewis\' advokat. Hun forteller at hennes klient skal henges om åtte dager, men vil benådes hvis de to er villige til å reise tilbake å sone tre år hver. De malaysiske myndighetene ønsker å statuere et eksempel og gutta får mulighet til å vise sitt sanne ansikt. Når en sitter trygt og godt i kinosetet er det først lett å treffe det opplagt riktige valg. Etterhvert blir det mer komplisert.

Etterhvert blir også «Vennskapets pris» en ganske traurig affære. Det som begynner som et tankevekkende, sobert og engasjerende moraldrama, utvikles til et svært tradisjonelt Hollywoodmelodrama; med alt det innebærerø- også den obligatoriske kjærlighetshistorien. Likevel er det vanskelig å forbli helt uberørt, Joaquin Phoenix og Vince Vaughn er dyktige skuespillere. Men når jeg først ser en slik film vil jeg bli virkelig forarget, ordentlig fortvilet og skikkelig opprørt. Det skjer ikke her.