DEBATT

Byutvikling:

Farlig hvis utbyggerne får altfor stor definisjonsmakt

Byutviklingen går i retning av å tillate flere store blokker, små leiligheter og dårligere grøntarealer.

HEISEKRANER: Det er stor byggeaktivitet i Oslo, og byen preges av heisekraner og byggearbeid. Foto: Henning Lillegård/NTB Scanpix
HEISEKRANER: Det er stor byggeaktivitet i Oslo, og byen preges av heisekraner og byggearbeid. Foto: Henning Lillegård/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Siden 2000 har Oslo vokst med om lag 150 000 innbyggere. Det er en like sterk vekst som den vi opplever i dag, men likevel har Oslo klart å håndtere denne veksten uten at byen har blitt dårligere, snarere tvert imot.

De siste 17 årene, mens Venstre har hatt en avgjørende innflytelse på byutviklingen, har Oslo klart å ivareta den historiske byen og kulturminnene og utviklet seg innenfor høyder og volum som ikke bryter med byens dimensjoner.

Denne linja i byutviklingspolitikken er truet fra flere hold. Byrådet i Oslo har lagt seg på en linje der antall boliger ser ut til å være det eneste suksesskriteriet. I sak etter sak ser vi at byrådet legger opp til en utbyggerstyrt byutvikling der kulturminner og kvalitet må vike for høyt volum.

Byutviklingen går i retning av å tillate flere store blokker, små leiligheter og dårligere grøntarealer. Høyre og Frp bidrar ikke i regjering gjennom å lempe på kvalitetskrav gjennom for eksempel den nye byggeforskriften.

Venstre vil sikre at vi kan være stolte i framtiden av det vi bygger i dag. Det handler om å ta vare på den historiske byen og det særpreget Oslo har. Oslo skal være en by med menneskelige dimensjoner og høy kvalitet på både uteområder og innendørs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer