Farlig mus mot rik dinosaur

Enten du har kjørt i kø til fjellet eller nyter mangelen på folkeliv i byen, er sjansene store for at du bærer en dings som knapt eksisterte forrige påske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er påske, og tid for å lese krim. Hæ? Tulla. Det er i stedet tid for å lytte til god musikk i fred og ro. Men se om ikke stikkordet likevel kan være «krim»...

Enten du nå har kjørt i kø til fjellet eller nyter mangelen på folkeliv i byen, er sjansene store for at du eller noen du kjenner bærer en dings som knapt eksisterte forrige påske. Navnet er iPod, vår tids hippeste «walkman», en digital jukeboks mindre enn en sigarettpakke, med kapasitet for opptil 10000 sanger. Det skulle vel holde til neste påske.

DU VELGER SELV

hva du vil fylle iPoden med. Og hvordan. Du kan legge inn spor fra lovlig kjøpte CD-er via din egen datamaskin. Men igjen er sjansene store for at filene stammer fra PC-ene til andre musikkfans verden over som har stilt sin digitale platesamling til allmenn disposisjon. Fildelingsprogrammer har gjort et ni- eller tisifret antall sanger tilgjengelig på Internett - gratis, brukervennlig og med utmerket lydkvalitet. Dette «tilbudet» er selvsagt platedirektørenes verste mareritt, og i USA har de gått drastisk til verks mot kopieringen: Massesøksmål mot helt vanlige, godtroende folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer