Farlig propaganda

Det skremmer meg at Hans-Erik Dyvik Husby og Paal Fulgevaag mangler respekt for foreldrene og for pasientens rett til å velge medisiner som en del av behandlingen.

SCIENTOLOGIENS FORKJEMPER: For noen uker siden kom det fram at Hans-Erik Dyvik Husby har sendt scientologifilmer til 3000 skoler. Det skapte reaksjoner. Foto: Nina Hansen.
SCIENTOLOGIENS FORKJEMPER: For noen uker siden kom det fram at Hans-Erik Dyvik Husby har sendt scientologifilmer til 3000 skoler. Det skapte reaksjoner. Foto: Nina Hansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har jobbet med psykisk syke barn og ungdom i over 20 år både innen skoleverket, barnevernsinstitusjoner og som behandler i barne- og ungdomspsykiatrien.

I tillegg har jeg vært fosterfar for åtte ungdommer med ulike psykiske lidelser, blant annet ADHD.

Helt ærlig, selv med min etter hvert brede kunnskap om behandling, så hadde jeg nok ikke holdt ut noen av dem umedisinerte. Jeg har sett hvordan mange av dem fungerer med og uten medisiner. Dette er ungdommer som har fått meget god tilrettelegging i hjem og skole, samt klinisk behandling.

Det skremmer meg at Hans-Erik Dyvik Husby og Paal Fulgevaag i sin kronikk 14. november viser at de både mangler respekt for foreldrene og for pasientens rett til å velge medisiner som en del av behandlingen. Det at de advarer mot medisiner kan i verste tilfelle skremme mennesker i en svært vanskelig psykisk tilstand til å la være å ta medisiner som en del av en helhetlig behandling.

Det er mange foreldre, lærere og pasienter som kan fortelle at medisiner, både i forhold til bipolar lidelse (manisk depressiv) og ADHD har spart dem og deres nettverk for mye lidelse. Når det gjelder spesielt ADHD tror jeg det er mange ubehandlede mennesker som har dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer