DEBATT

Debatt: Oljenæringen

Farlig vingling fra Unge Høyre

Det er skremmende dersom Unge Høyre nå skal strupe norsk petroleumsnæring gjennom flere vernesoner, flytting av iskanten og lavere boreaktivitet.

STÅR FAST: Selv om Unge Høyre vingler i spørsmålet om petroleumsnæringen, skal det likevel ikke være tvil om hva som er regjeringens politikk, skriver innsenderen. Bilde av, inntil i går, oljeminister Kjell-Børge Freiberg på Ekofisk Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
STÅR FAST: Selv om Unge Høyre vingler i spørsmålet om petroleumsnæringen, skal det likevel ikke være tvil om hva som er regjeringens politikk, skriver innsenderen. Bilde av, inntil i går, oljeminister Kjell-Børge Freiberg på Ekofisk Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den siste tiden har vi vært vitne til at Unge Høyre igjen begynner å vingle i debatten om Norges desidert største og viktigste næring. Dette er skremmende, ikke bare for næringen men for hele det norske velferdssamfunnet og ikke minst i kampen for å redusere klimagassutslippene.

Dette viser nok en gang at Fremskrittspartiet er de eneste som står støtt i oljepolitikken. Vi nøler ikke i vår støtte til den norske petroleumsnæringen.

Norsk petroleumsnæring er den viktigste næringen for å finansiere velferdsstaten og utvikle norsk næringsliv. Ingen andre næringer er i nærheten av å bidra like mye til statlige inntekter, teknologi- og næringsutvikling og arbeidsplasser over hele landet.

Dersom Unge Høyre nå skal strupe norsk petroleumsnæring gjennom flere vernesoner, flytting av iskanten og lavere boreaktivitet, vil det potensielt bety økt arbeidsledighet, lavere inntekter til staten og økte utslipp i Europa fordi tilgangen til norsk gass blir redusert.

Hver femte krone i statsbudsjettet kommer fra olje og gass. I fjor tilsvarte det en svimlende sum på hele 250 milliarder kroner. Det er 250 milliarder som hadde manglet dersom vi ikke hadde hatt oljeinntekter. Uten denne næringen hadde vi vært nødt til å kutte drastisk i velferden, og samtidig økt skattene. Det er ikke en politikk jeg ønsker meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer