Farlige dagdrømmer

Psykologisk thriller om to virkelighetsfjerne mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Mix Cellini har to besettelser i livet: Den vakre fotomodellen Narissa Nash, og den forlengst hengte massemorderen John Christie.

Einstøinger

En uheldig blanding, skal det vise seg, når livet begynner å rote seg til for den virkelighetsfjerne mannen som lever av å reparere treningsmaskiner.

Ruth Rendell unike måte å skrive psykologiske thrillere på kommer klart til uttrykk i «13 trinn ned». Her portretterer hun to einstøinger, to ensomme og isolerte mennesker som hver for seg fantaserer fram drømmeverdener hvor livene deres har fått mer farge, mer spenning, mer glede. Men de virkelige problemene oppstår først når de prøver å realisere disse drømmene.

Drømmer

Mix bor på hybel i et gammelt hus i Notting Hill i London. Han har få venner, og bruker fritiden til å lese om igjen bøkene om Christie. Hele tiden forer han selvbildet sitt med drømmer om det nye livet han skal leve så snart han og Narissa blir et par – da blir det filmpremierer og eksklusive fester og oppmerksomhet også for ham. Nesten hver eneste dag sitter han i bilen sin utenfor leiligheten hennes, i håp om at hun skal legge merke til ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer