Farmen befolket

I dag starter TV 2 innspillingen av sin første virkelighets-såpe. Med 12 helt ukjente deltakere og en gammel fjellgård skal TV-seerne lokkes tilbake til kanalen.

Virkelighets-såpe som Big Brother og Robinson-ekspedisjonen, den nye trenden i kommersiell TV-produksjon, har stjålet hundretusener av TV-seere fra TV 2. Det svir i regnskapene, for seertall avgjør hvor store reklameinntektene blir.

Mottrekket fra Norges største reklamefinansierte TV-kanal er en ny og helnorsk variant: 12 ukjente mennesker skal drive en gård, uten andre hjelpemidler enn dem man hadde i forrige århundre.

- Et annet spill

Søndag ble deltakerne presentert for pressen. De kom til Oslo Lufthavn med bind foran øynene, for ingen skulle få bli kjent med hverandre før de sto på gårdstunet i Hallingdal.

Deltakerne skal skaffe seg mat ved å drive gården. Innlagt vann eller strøm har de ikke. Hver uke skal de konkurrere, og taperen må reise hjem.

Kameramenn vil fotfølge dem mellom klokken 05 og midnatt, hver dag i 13 uker, og skulle noe dramatisk skje om natten, så ligger en kameramann parat til å få med det også. Men direktesendinger, det blir det ikke.

- Dette blir et annet spill enn den klassiske virkelighetssåpen, med «jeg liker ikke deg-intriger» og deltakere som stemmer hverandre ut, sier prosjektleder Arild Brubak.

Viktig for TV2

Programmene skal sendes minst fem dager i uken, i beste sendetid. Så spørs det om seerne vil ha dette da.

Les om deltakerne

Amir liker oppmerksomhet, Cathrine er pappajente, Gaute hater småkonger, Iman liker ikke hunder, Kjetil vil ha damer, Marianne synger country, Jarle spiller pop, Liv Anne vil være venn med alle og Hanne vil savne barna.

Med bind for øynene ble de ledet inn til journalistene, de 12 deltakerne i TV 2s virkelighetssåpe, Farmen. I løpet av høsten blir de kjendiser. En av dem blir millionær.

- Vi håper på over 500.000 i seertall på disse sendingene. Det vil være likt med Hotel Cæsar, røper informasjonssjef i TV 2 Geir Mikalsen.

- Hvor viktig er det for TV 2 å lykkes med dette?

- Det er svært viktig. Men vi har flere bein å stå på, som nyheter, sport og serier. Big Brother og Robinson er nok mye viktigere for de andre kanalene, sier Mikalsen.

Og førstepremien hva blir så det?

- Et hus verdt én million kroner og en bil verdt 300.000 kroner.

Men det får ikke deltakerne vite før mandag.

(NTB)

KLAR FOR FARMLIV: Morten (til venstre) flytter inn på Farmen sammen med kjæresten Ronny. Morten er den ene halvdelen av Farmens homofile par, og ønsker å gjøre det koselig på gården, men gruer seg til å lukte vondt for de andre deltakerne.
OVERTAR GÅRDEN: Bonde Truls Bjerkerud lar TV2 og programleder Sarah Natasha Melbye overta drifta i 13 uker.
IDYLLISK: Gården Rime i Hallingdal har røtter fra før svartedauden. De åtte husene på tunet er nyrestaurerte og klare til å være kulisser som landets kjendisgård.