Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  «Farmen» gjorde meg folkesky

Oppholdet på TV 2s «Farmen» forandret livet til Barbro Fagerbakk. 21-åringen fra Narvik er blitt folkesky, og gleder seg til omgivelsene har glemt henne.

NARVIK/TROMSØ (Dagbladet): -  Jeg er ferdig med reality, aldri mer. Jeg har ikke behov for å oppleve noe sånt igjen, sier Barbro Fagerbakk. Hun legger til:

-  Jeg angrer ikke at jeg deltok i «Farmen». Det var en nyttig erfaring, på godt og vondt. Men jeg gleder meg til å bli glemt. Jeg er blitt engstelig for å gå ut og møte folk. Jeg har fått litt paranoia, rett og slett, sier 21-åringen til Dagbladet.

Den siste uka er den første hun har hatt anledning til å være hjemme, og bare finne tilbake til seg selv, etter at innspillinga av «Farmen» var over i slutten av august.

Tok bakveien

-  Det har vært ei merkelig uke. Jeg har ikke møtt folk, bare vært hjemme hos mamma eller pappa, og kjørt rundt i bil. En eneste gang har jeg vært utenfor hjemmet eller bilen. Da skulle jeg inn på et kjøpesenter der mamma er daglig leder i en butikk. Jeg tok bakveien, løp nærmest inn. Snakket med mamma på et bakrom og løp ut igjen samme vei. Uten at et menneske så meg, sier Barbro.

-  Hva er det du er paranoid i forhold til?

-  Jeg skjønner jo at ved å delta i en sånn realityserie, legger man hodet på hoggestabben. Spesielt når man, som meg, også har stilt opp i en del ukebladsammenhenger. Jeg tåler og takler kritikk, det er ikke det. Men for tida har jeg nok med meg selv. Jeg orker ikke forholde meg til hva alle andre synes. Å gå ut på byen i Narvik, for eksempel, har vært helt uaktuelt. Jeg orker ikke oppmerksomheten. Men jeg gleder meg til jeg tør å gjøre det igjen. Ser fram til å bli «Vanlig-Barbro».

-  Meningsløst

Barbro Fagerbakk framstår som en reflektert 21-åring. Hun sier:

-  Jeg vil ikke forholde meg til en hverdag som reality-kjendis. Hvis jeg en dag gjør noe som forsvarer at det blir interesse rundt min person, så greit nok. Hvis ikke, blir det meningsløst og tåpelig. Jeg vil ikke være en person som er kjent for å være kjent.

-  Du har latt ukeblader sponse ferier, du har stilt opp sammen med faren din, og med gutten som nå er ekskjæresten din. Du har figurert lettkledd i Se og Hør og Her og Nå, og om en måned dukker du opp iført undertøy sammen med «Farmen»-kollega Reidun Nilsen i bladet FHM. Mange vil hevde at du fyrer oppunder din status som realitykjendis?

-  Jeg ser at det kan oppfattes sånn. Men min plan har hele tida vært at det er greit å stille opp mens «Farmen» går på tv. Jeg føler at jeg stort sett har hatt kontroll, og at reportasjene og bildene er blitt slik at jeg kan innestå for dem. Det har vært artig. Men når «Farmen» er over, så er det over. Da stiller jeg ikke opp på noe mer. Verken som realitydeltaker eller som privatperson.

-  Ingenting du angrer på?

-  Jeg gruer meg jo veldig til FHM kommer, men bildene er blitt veldig fine. Det var Per Heimly som tok dem. Han er flink med bilder. Det eneste jeg virkelig angrer på, er en reportasje i Her og Nå med bilder tatt i en suite på Oslo Plaza. Jeg er ikke stolt av de bildene i det hele tatt. Personen på bildene var liksom ikke meg. Det føler både jeg og de som står meg nærmest.

-  Det ble slutt med kjæresten din etter en sponset ferietur i kjølvannet av «Farmen». Ble kjærligheten vanskelig etter sterke opplevelser og kjendisstatus?

-  Dette er et sårt tema som jeg ikke vil komme inn på. Men vi er gode venner i dag.

-  Har det vært tungt å reparere forholdet til pappa Eskil Fagerbakk, som ble din konkurrent og uvenn på «Farmen»?

-  Det har vært tungt, ja. Han oppførte seg umodent på gården. Nå er vi begynt å bearbeide forholdet. For tida bor jeg også hjemme hos ham her i Narvik.

Klatrekurs

Nå er veien tilbake til et nytt liv, eller snarere det gamle anonyme livet, begynt. I helga er Barbro på klatrekurs med gode venner hjemme i Narvik.

-  Nå er jeg klar for å gjøre noe helt annet. Har valgt asiatiske og afrikanske studier i Oslo.

FERDIG MED REALITY: Barbro Fagerbakk (21) er hjemme i Narvik, her med malmutskipinga til LKAB i bakgrunnen, etter at hun ble ferdig med innspillinga av «Farmen». Snart flytter hun til Oslo.
TUNGT: Barbro Forteller at det blant annet har vært tungt å reparere forholdet til faren, som også var med på «Farmen».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media