Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Farmen»-Marita gir ut bok

- Den inneholder en del sexscener

FORFATTERDEBUTANT: Tidligere «Farmen»-deltaker Marita Wennvold Hollen er klar for sin forfatterdebut med krimromanen «Rosenes vinger». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORFATTERDEBUTANT: Tidligere «Farmen»-deltaker Marita Wennvold Hollen er klar for sin forfatterdebut med krimromanen «Rosenes vinger». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:) Marita Wennevold Hollen (50) ble den tredje deltakeren som måtte forlate gården under årets «Farmen».

Tobarnsmoren fra Fredrikstad har derimot ikke ligget på latsiden etter at hun kom hjem fra gården.

Hun har nemlig jobbet iherdig med å ferdigstille et drøyt tre år langt bokprosjekt, sammen med samboeren Øivind Kylstad.

Boka «Rosenes Vinger» er nå ferdig, og forfatterparet har inngått en kontrakt med forlaget Cappelen Damm. Dermed blir krimromanen den første boken som kommer ut på Cappelen Damms nye e-boksatsning, digitalebok.no.

- Tolv år med research
- Den tredje dagen vi traff hverandre fortalte han om et bokprosjekt som han hadde drevet med research til i tolv år, og jeg ble kjempeinteressert, sier Hollen, som har vært sammen med samboeren i tre og et halvt år.

Dermed fikk Marita ansvaret for å skrive om nåtida i boka, som spenner seg fra flere hundre år tilbake i tid, fram til i dag.

- Våre kreativiteter utfyller hverandre veldig godt, så det har vært som en drøm å få jobbe sammen, sier den tidligere «Farmen»-deltakeren til Dagbladet.

Selvopplevd inspirasjon
Boka baserer seg på et sagn om forekomster av store verdier i en gruve som har eksistert i Numedal. Øivind har familieeiendom på stedet, og hans mor vokste opp der. Handlingen sentrerer seg også rundt finansmiljøet i Oslo, og tar for seg nåtid og historie fra flere sentrale byer i Europa.

Både Marita og kjæresten har tidligere jobbet som aksjemeglere i Oslo, og legger ikke skjul på at de har hentet noe av inspirasjonen til boka fra sine egne erfaringer.

- Fordelen med å bli forfatter i moden alder er jo at du har en del erfaringer å komme med. Mange av rollekarakterene er basert på hvordan erfaringer vi har gjort oss i møte med andre mennesker i bransjen, forteller Hollen til Dagbladet. 

- En del sexscener
Blant hendelsene som skaper spenning i boka er det både tap av kjærlighet, kidnapping som ender opp med en situasjon ikke ulik det velkjente Stockholm-syndromet - samt en del sex-scener.

- Boka består av en del sex-scener. Sex og lidenskap er for meg en naturlig del av en slik bok, mener Hollen.

- Vi har fått mange tilbakemeldinger på at den har litt Dan Brown-preg over seg, så det lover jo godt, påpeker hun.

«Rosenes vinger» er tenkt publisert fortløpende på Cappelens e-bokportal, og paret er allerede godt i gang med oppfølgeren.

- Vi er allerede godt i gang med bok nummer to, og har planer om en tredjebok også, avslører den nybakte forfatteren.

HISTORISK: Slik ser omslaget på boka, som i første omgang kun blir publisert som e-bok. Foto: Cappelen Damm
HISTORISK: Slik ser omslaget på boka, som i første omgang kun blir publisert som e-bok. Foto: Cappelen Damm Vis mer