«Farmen»-vinner i bunnløs gjeld

Bjørn Tore Bekkeli jubler uhemmet over sjansen til å komme på rett kjøl økonomisk. «Farmen»-vinneren har vært gjeldsslave i fem år.

Med knappest mulig margin - ett poeng - vant hallingdølen Bekkeli (31) kunnskapskonkurransen mot Bergens-kunstneren Aslaug Moi Frøysnes (33, opprinnelig fra Setesdal). «Farmen»-finalen ble sendt på TV2 i går kveld.

En utslått og fortvilt Aslaug nærmest slipper svartavla hun holder i hendene. En nærmest sjokkert Bjørn Tore skjønner først ikke hva det betyr at begge har svart feil på det siste av ti spørsmål.

Men når programleder Frithjof Wilborn utroper ham til vinner med knappest mulig margin, begynner han etter hvert å vise både genuin glede og hemningsløs jubel.

Svartelistet

Nå gleder «Farmen»-vinner Bjørn Tore seg mest av alt til å selge den største premien - et bolighus til én million kroner.

- I fem år har livet vært et økonomisk mareritt, forteller 31-åringen.

- Jeg har vært nedsyltet i gjeld. Jeg har ikke kunnet betjene gjelda. Jeg har hatt inkassosaker på nakken. Jeg er blitt svartelistet. Nå ser jeg endelig lys i enden av tunnelen, stråler Bjørn Tore. Han fyker i været og gjør et hallingsprett til ære for fotografen, foran sin nyervervede bil til 335000 kroner.

Drømmebilen for en som - før «Farmen» - ikke engang kunne bruke 50000 kroner på en bruktbil.

Før helga delte han firmavarebil med tre andre personer. I dag er han den lykkelige eier av en splitter ny Mitsubishi firehjulstrekker.

Pappa skjønte

Her forteller Bjørn Tore Bekkeli om bakgrunnen for sitt økonomiske uføre:

- Jeg gikk på en kjempesmell da en svensk snowboardgrossist jeg var selger for, gikk konkurs. Jeg pådro meg flere hundre tusen kroner i gjeld.

Han avviser likevel at gjeldsproblemene var drivkraften da han meldte seg på «Farmen»:

- Påmeldingen ble sendt ved en vill innskytelse. Men da jeg først kom med i serien, hadde jeg ett mål: å vinne. Jeg måtte vinne! De andre spilte et spill og var opptatt av hvordan de oppførte seg på TV. For meg var gevinsten min sjanse til å komme ut av et økonomisk uføre, sier Bjørn Tore.

I de over to månedene som er gått, har han holdt seieren hemmelig for alle. Vel, ikke helt:

- Mamma og pappa fikk vite det. Rett etter seieren ringte jeg pappa, og lurte på om han kunne låne meg 200 slik at jeg kunne slette noe gjeld. Han trodde jeg mente 200 kroner. Jeg sa at jeg mente 200000 . Da skjønte han at jeg hadde vunnet, forteller seierherren og smiler.

75 dager

- Du er mer sympatisk i virkeligheten enn på TV, sier Turid Bjørn-Hansen fra bilimportøren idet hun overleverer bilen til Bjørn Tore.

Hun gir uttrykk for noe hundretusenvis av seere har ment - at Bjørn Tore har framstått som ikke udelt positiv og hyggelig på skjermen. Opptakene i Horsevika utenfor Harstad startet 18. juni. Nøyaktig 75 dager seinere, mandag 1. september, ble finalen mellom Bjørn Tore og Aslaug utkjempet og filmet.

Men først i dag blir den splitte nye bilen registrert i Bjørn Tores navn.

Frykt for at noen skulle lete etter nyregistreringer i Biltilsynets register - hvilket skal ha skjedd i forbindelse med en annen realityserie - er årsak til hemmeligholdet.

Skal betale alt

- Jeg har drømt om denne bilen. I morgen setter jeg meg i skinnsetet, vrir om nøkkelen og kjører hjem til Hemsedal, sier Bjørn Tore glad.

Hjemme venter leid leilighet, den danske kjæresten Helene Lindberg (21) - og jobben som selger, stadig vekk i snowboardbransjen.

- Bilen skal jeg beholde, men huset regner jeg med å selge. Det skal bli så vanvittig deilig å gå i banken med opptil fem år gamle regninger - og betale dem alle! Det blir den lykkeligste dagen i mitt liv. Jeg skal love at det ikke har vært lett å drive eget firma når man er svartelistet overalt. Men snart er det marerittet over, mener «Farmen»-vinneren.

Med et bredt glis uttrykker han håp om at han én gang for alle har utkonkurrert Christer Falck fra «Robinsonekspedisjonen»:

- Christer har vært riksklysa. Jeg blir forhåpentligvis riksdrittsekken, jubler den gladeste TV-vinneren på mange, mange år.

HALLINGDØL MED HALLING-JUBEL: Slik jubler en ekte vinner - med hallingsprett foran ny bil og millionkåk. Bjørn Tore Bekkeli får plukke ut et liknende hus som på bildet, for én million kroner. Den gjeldstyngede «Farmen»-vinneren vil selge huset. Bilen unner han seg imidlertid å beholde.