KOMMENTARER

Farsedommer i Saudi-Arabia

Kronprins Mohammed bin Salman (MBS) har frikjent seg sjøl for drapet på Jamal Khashoggi.

DREPT: Jamal Khashoggi, journalist og spaltist for Washington Post, ble ifølge FN drept av den saudiarabiske sikkerhetstjenesten i oktober. Foto: Hasan Jamali / AP / NTB scanpix
DREPT: Jamal Khashoggi, journalist og spaltist for Washington Post, ble ifølge FN drept av den saudiarabiske sikkerhetstjenesten i oktober. Foto: Hasan Jamali / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hvis man nå googler drapet på Khashoggi begått den 2. oktober 2018, får man opp at fem mennesker ble dømt til døden i Saudi-Arabia 23. desember 2019. Så er altså den saken opp og avgjort, og rettferdigheten har skjedd fyllest.

Selvfølgelig er det ikke slik. De som bestilte og ledet den groteske drapsaksjonen har gått fri, men det kommer ikke eksplisitt fram i de fleste google-treffene. Men det er akkurat slik saudiarabiske myndigheter ønsker det. Nå satser de på at saken legges død internasjonalt.

Og «de» er først og fremst kronprins Muhammed bin Salman, MBS, det saudiske monarkiets ulv i fåreklær, som på den ene sida framstår som en moderat, visjonær og framtidsrettet politiker, men som på den andre sida er en despot og tydelig tilhenger av all slags vold for å beholde makta.

Khashoggi-drapet som ble begått i Saudi-Arabias generalkonsulat i Istanbul, vakte voldsom oppsikt, forargelse og fordømmelse verden over. Den 59 år gamle kjente saudiarabiske journalisten og dissidenten som blant annet skrev kommentarer i The Washington Post, skulle etter avtale til konsulatet for å hente et dokument som skulle stadfeste at han var skilt. Utenfor sto Hatice Cengiz (38), den tyrkiske kvinnen han skulle gifte seg med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer