Farsen over

Det var jo nesten litt trist at fusjonen mellom Telia og Telenor ble avblåst i går. Det var som et plutselig teppefall og end of show når du morer deg som mest under en vanvittig revy. Så derfor bør de egentlig få en stor applaus, alle revyfigurene på norsk og svensk side i dette århundrets siste politiske farse. De har gitt oss storartet underholdning i en iskald førjulstid.

At arbeidet med sammenslåingen av de to store teleselskapene kom til å bli avbrutt, ble klart for oss som har sett på svensk frokost-TV, «Rapport morgon» på SVT 2. Allerede på onsdag var de politiske signalene i Sverige utvetydige. «Rapport morgon» har for øvrig denne uka vært glimrende morgenfjernsyn med nyheter, analyser og gode studiosamtaler. Det har vært frokost-TV der man har strukket tittingen foran skjermen noen minutter mer enn man egentlig har tid til; dét er bevis på godt TV. Det står i grell kontrast til NRK 1s også internt slaktede «Morgennytt», der to programledere uten journalistisk grep pludrer intetsigende i vei i 90-tallets styggeste studiodekor.

Mens NRK 1 bød på uvesentlig prat hos Anne Grosvold på onsdag - hun burde ryddet flaten for teleskandalen - gjorde de det godt igjen i går da Knut Olsen hadde mediekveldens beste oppfølging på fusjonsbruddet i «Redaksjon 21». Her var de viktigste aktørene og de beste intervjuene. TV 2-nyhetene hadde flest utegående reportere, men lite nytt og liten substans.

NRKs politiske redaktør, Stein Bjøntegård, varslet i Dagsrevyen en politisk oppvask her hjemme nå. Men det spørs om det ikke blir med sabelraslingen. For om en uke er det julaften - og så blir allting glemt. Og hvem i all verden vil starte et nytt millennium med å overta regjeringsmakten i et land som har dummet seg ut for all verden?