Fartsfylt jungelboogie

Dansende dyr i kontakt med sine emosjoner.

FILM: Amerikanskimporterte filmer har en tendens til å få merkelige norske titler. «Die Hard» heter for eksempel «Aksjon skyskraper».

Derfor er det rart at «Madagascar: Escape 2 Africa» ikke er blitt hetende «Full fart i jungelen». Her er det nemlig klampen i bånn og full spiker fra første strek.

Selvfølgelig er det gjevt å gi jernet, men faren for å bli fartsblind er til stede og «Madagaskar 2» hadde hatt godt av å senke farten i enkelte svinger. Det er noen dansescener for mange, en karatesparkende bestemor for mye og et par sidehistorier man lett kunne unnvært.

Høyt og lavt

Samtidig skal man ikke undervurdere underholdningsverdien av en halvannen times animert definisjon av «det glade vanvidd».

Enkelt fortalt kan dette minne om en amfetaminhøy, tegnet versjon av Homsepatruljen. Der hovedpersonene er både høyt og lavt, alltid med begeistringen på spreng - litt som den gale hakkespetten i Donalds «Clown of the Jungle», som blir sendt hver julaften.

Flystyrt

«Madagaskar 2» tar opp tråden der film nummer én slapp den. Sjiraffen, flodhesten, sebraen og løven har sammen med pingvinmafiaen og lemurkongen satt i stand et passasjerfly, og planlegger å sette kurs fra Madagaskar og hjem til New York og Manhattan. Litt under halvveis styrter de over Afrikas fastland og savanner, og da de kommer til sine fulle fem oppdager de at de har landet i danseløven Alex’ gamle dyrereservat.

Fartsfylt jungelboogie

Over middels

Selve historien er lite engasjerende, og handler som alltid i animerte, amerikanske filmer med dyr, om å godta, overvinne og ta hverandre for den man er. Samtidig er filmen så stappet med absurde situasjoner, morsomme replikker og sprø og uventede scener at det skal godt gjøres å ikke oppleve filmen som en over middels morsom affære.

Filmen lanseres både med originale og norske stemmer. Den norske versjonen fungerer overraskende bra.