Fartsfylt, men stivbeint Moses

Hollywood og Bibelen er jo egentlig et godt par. Begge lever av fantastiske historier. Her framstår beretningen om Moses i animert, actionfylt og særs musikalsk form. Den fortjener et dempet halleluja.

«Prinsen av Egypt» er selskapet DreamWorks\' angrep på Disney i kampen om tegnefilmmarkedet. Filmen har norsk premiere bare dager etter lansering i USA, etter at svære beløp er skyflet inn i markedsføringen verden over. Her til lands presenteres 61 kopier med norsk tale, samt ni med originale stemmer. All ros til DreamWorks for at tegnefilmmediet tas i bruk for å fortelle om noe annet enn prinsesser og snakkende dyr. Historien om Moses er vår alles kulturarv. Den er ellers fantasifull nok, men Hollywood ville ikke vært Hollywood om man ikke hadde benyttet sjansen til å omskrive originalmanuset fra 2. Mosebok aldri så lite. Således er framstillingen av Moses\' fyrstelige oppvekst hos Farao stort sett fri diktning, hans kone Sippora har fått en langt mer framtredende rolle enn i Bøkenes bok. Kjærlighet må som kjent til på film.

Både og

Men selve rammen i bibelfortellingen ligger fast på lerretet. Den handler som kjent om gutten som ble funnet i sivet og i voksen alder ble utpekt av Herren til å føre israelittene ut av faraoenes Egypt. På håndverkssiden er