Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fartsfylt og spennende oppfølger til «Da Vinci-koden»

Mer av det samme fra Dan Brown.

SPENNENDE OPPFØLGER: Vår anmelder liker tempoet i Dan Browns nye spenningsroman. Foto: REUTERS/TIM WIMBORNE/SCANPIX
SPENNENDE OPPFØLGER: Vår anmelder liker tempoet i Dan Browns nye spenningsroman. Foto: REUTERS/TIM WIMBORNE/SCANPIX Vis mer

||| ANMELDELSE: Hvordan følger man opp en braksuksess som «Da Vinci-koden»?

Med mer av det samme, selvsagt. Og dermed blir den handlekraftige historikeren Robert Langdon nok en gang kastet ut i et marerittaktig eventyr som ville tatt knekken på de fleste akademikere.

Frimurere og CIA
Robert Langdon blir kalt til Washington i den tro at han skal hjelpe en milliardærvenn, men i stedet kastes han ut i et livsfarlig spill hvor både frimurere og CIA er involvert.

For alt er iscenesatt av en mystisk, tatovert person som kaller seg Malakh (denne bokas svar på albinoen Silas), en mann som er villig til å slippe løs en urgammel hemmelighet som setter nasjonens sikkerhet i fare.

Langdons milliardærvenn, Peter Solomon, er forsvunnet, mens hans søster Katherine, som driver med noe som kalles noetisk forskning, i grenselandet mellom vitenskap og mystikk, blir overfalt i det hemmelige laboratoriet sitt.

Fartsfylt og spennende oppfølger til «Da Vinci-koden»

For å finne Peter og løse mysteriet må Langdon og Katherine Solomon utforske de skjulte sidene ved den amerikanske hovedstaden, og det viser seg å være en helt annerledes by enn den som daglig figurerer i nyhetene.

Tolv timer
Handlingen foregår i løpet av tolv korte timer, og det gjør boka til en tettpakket og fartsfylt opplevelse.

Nå har vel aldri Dan Brown invitert til kontemplativ lesing, og etter de innledende tretti-førti sidene er det å lese «The Lost Symbol» omtrent som å kjøre berg og dal-bane i timevis. Kapitlene er korte, og de ender alltid på en heseblesende måte som drar leseren over til neste side, neste kapittel, videre, videre ...

De som likte «Da Vinci-koden» vil slett ikke bli skuffet over «The Lost Symbol». Dette er en intelligent underholdningsthriller, breddfull av fakta — påstår i hvert fall Dan Brown — og skrevet på en måte som gjør at selv de med intens lesevegring kan komme seg lett gjennom den.

Anmeldelsen er basert på den engelske utgaven av romanen, «The Lost Symbol».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling