Farvel Bergen, hallo Bjørvika

De 60. Festspillene i Bergen er i gang, og for siste gang har avtroppende festspilldirektør Per Boye Hansen (54) lagt ut på den 15 døgn lange kulturmaratonen. Men bakom synger operaen....

GULLEGG: I samarbeid med Den Nye Opera har Per Boye Hansen (tv) og Festspillene hentet Komische Oper Berlins rykende ferske og allerede bejublede oppsetning av Händels «Xerxes» til Bergen. Regien er ved Stefan Herheim (høyre), som også er sentral regissør ved Boye Hansens nye arbeidsplass, Den Norske Opera & Ballett. «Xerxes» ble spilt på Festspillenes åpningsdag i går, spilles også i kveld og er et av den avtroppende festspillsjefens gullegg i årets festspillprogram. FOTO: TOR ERIK H. MATHIESEN
GULLEGG: I samarbeid med Den Nye Opera har Per Boye Hansen (tv) og Festspillene hentet Komische Oper Berlins rykende ferske og allerede bejublede oppsetning av Händels «Xerxes» til Bergen. Regien er ved Stefan Herheim (høyre), som også er sentral regissør ved Boye Hansens nye arbeidsplass, Den Norske Opera & Ballett. «Xerxes» ble spilt på Festspillenes åpningsdag i går, spilles også i kveld og er et av den avtroppende festspillsjefens gullegg i årets festspillprogram. FOTO: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

—HVA SLAGS ETTERMÆLE jeg ønsker meg i Bergen?

- Det har jeg heldigvis ingen innflytelse over, smiler Per Boye Hansen og vil heller snakke om den årvisse spenningen ved endelig å skulle få vise publikum resultatet av måneder og års festspillplanlegging.

—Jeg mener jo at vi har noen virkelige gullegg i posen i år, begynner han og fortsetter oppglødd: —Stefan Herheims fantastiske oppsetning av Händels «Xerxes» i går og i dag, Truls Mørk i dag, Leif Ove Andsnes og Mahler Chamber Orchestra i morgen....sånn kunne jeg fortsette.

- Er det vemodig å snart å skulle si farvel til dyktige kollegaer i en organisasjon du beskriver som «sterk og veltrimmet»?

- Selvfølgelig er det et visst vemod ved en sånn «skilsmisse». Men jeg har vært her i sju år og tror det er riktig for både Festspillene og meg med et skifte nå.

DA PER BOYE HANSEN overtok som festspilldirektør etter Erling Dahl jr. i 2005, var det med ambisjoner om blant annet å utvide festspillperioden samt gjøre Festspillene til den sentrale kulturfestivalen i Norden/Baltikum.

Det første gikk greit, hva med det andre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer