Farvel i kveld

I to serier basert på Karin Fossums bøker har Christian Skolmen (32) spilt Konrad Sejers (Bjørn Sundquist) politipartner Jacob Skarre. På nyåret er han tilbake i «Elskede Poona».

I kveld sender NRK siste episode av «Djevelen holder lyset», og den drøye halve millionen av nordmenn som følger med, får vite hvordan det til slutt går med Irma og Ingemar, Zipp og Andreas. Neste serie er allerede ferdig innspilt, og til våren er Sejer og Skarre tilbake.

- Vi var ferdig med å spille inn «Elskede Poona» for et par måneder siden. Det har vært gøy hele tida, sier Christian Skolmen.

NRK Drama har dessuten også bestemt at det blir tv-serie av Karin Fossums siste bok om Konrad Sejer, «Svarte sekunder», som kom i høst.

Privilegium

I 1998 fikk Christian Skolmen rollen som Skarre i den første serien «Sejer - se deg ikke tilbake». Den ble sendt i 2000 og ble en seer- og kritikersuksess, og vant også flere Amanda-priser. Serien er seinere solgt til Sverige, Nederland og Israel.

Skolmen hadde aldri møtt Bjørn Sundquist før de fikk rollene som Skarre og Sejer.

- Han er en helt fantastisk skuespiller. Man spør seg hele tida hvorfor man holder på med det man gjør, men hvert sekund med Bjørn bekrefter at vi har det beste yrket i verden. Det er et privilegium å jobbe med ham, og vi har det veldig morsomt sammen.

Det er ikke mye seerne får vite om Jacob Skarres privatliv, faktisk så lite at Skolmen en gang diktet opp en replikk.

- Skarre blir en gang spurt om han har barn. «Nei, men vi tenker på det,» svarte jeg. Da kom Karin Fossum bort etterpå. «Det er jo ikke sant, han har jo ingen kjæreste engang! Jeg får legge inn det i neste bok, da,» sa hun.

«Brødrene Løvehjerte»

Selv om deler av det norske folk svever i Sejer-rus om dagen, er Christian Skolmen mest opptatt av Brødrene Løvehjerte. Han spiller Jonatan i Astrid Lindgrens univers på Nationaltheatret. Også det en suksess.

- Jeg har sjelden gledet meg sånn til å gå på jobb som jeg gjør nå. Selv når vi har doble forestillinger, og jeg merker i pausen at jeg er sliten, så kommer energien når jeg står på scenen igjen, sier Christian Skolmen.

MER SKARRE: Christian Skolmen - stadig aktiv på TV.