PIRATER er blant de mange skurkene Fantomet har bekjempet opp gjennom åra. Ellers er ingen forbrytere så onde at ikke Fantomet kan stanse dem.
PIRATER er blant de mange skurkene Fantomet har bekjempet opp gjennom åra. Ellers er ingen forbrytere så onde at ikke Fantomet kan stanse dem.Vis mer

Enda en helt rir inn i solnedgangen:

Farvel til Fantomet

Hvem skal vi stole på nå?

Meninger

SJOKKMELDINGEN KOM tirsdag denne uka: Fantomet er inne på oppløpssida som fast innslag i den norske seriefloraen. Det månedlige Fantomet-heftet kommer med to nummer til, så er det slutt. Hvem skal vi stole på nå? I alle år har vi tenkt at hvis alt annet går galt, kan vi som en siste redning ta et fly til Bengal, stille oss i utkanten av jungelen og rope: «Fanto-o-omet! Fanto-o-omet!» (som kjent finner du ikke Fantomet, han finner deg, gammelt jungelordtak).

HVIS DU HAR RENT mel i posen og en stort sett plettfri vandel, men uforskyldt er havnet i uføre, vil Fantomet få beskjeden. Snart hører duS jungeltrommer hamre sitt budskap i retning Hodeskallegrotten, en beskjed som forteller at noen trenger Fantomets hjelp. Deretter vil det ikke gå lang tid før en mann på en hvit hest kommer til syne mellom palmene, med en ulv løpende ved siden av. Du ser dem ikke, men vet at bandarer med giftpiler står skjult i buskaset, under kommando av den evige Guran.

SNART HAR DU fortalt ham din historie, og mannen med masken vil gå til aksjon. Hvis onde mennesker er i hælene på deg, vil de snart bli stanset av solide svingslag og bli påført dødningskallemerker på haken, stemplet inn i huden med en dertil egnet signetring. Merket lar seg ikke utslette og må bæres i skam resten av livet. Selv kan du bli utstyrt med Fantomets gode merke, som blir satt med en annen ring, som beskyttelse. Også det varer livet ut.

VED HENVENDELSE til Egmont, utgiveren av Fantomet, får vi vite at en ny serie, Fantomet Kronologisk, hittil ute med åtte utgaver, vil fortsette å komme ut. Kanskje lages også andre typer Fantomet-bøker. Men det faste bladet forsvinner, etter 1213 utgivelser siden 1964. Norgesvennen Fantomet rir ut av den norske hverdagen. Hva med Fantomet-klubben? Hva sier sjefen? Og de mange medlemmene? Blir listene sendt til oppbevaring i Hodeskallgrotten? Hvem kan vi stole på nå? Vi kommer tilbake til saken.