Farvel til maskineriet

Syd Barretts astronomiske kontinent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAMBRIDGE (Dagbladet): Mandag 17. juli ble en av rockens største myter fulgt til graven av familie og nære venner etter mer enn 30 års selvpålagt taushet. Legenden og undergangsfiguren Roger «Syd» Barrett som avfødte en av rockens største dinosaurer, Pink Floyd. En av populærkulturens største gåter. Som før han var 22 redefinerte alt rocken kunne handle om: Avtrykket av Barrett etterlater et fruktbart, fritt og lekent rom, et astronomisk kontinent i musikken og rockelyrikken vi i dag tar for gitt.

I Cambridges gater forsvinner gjennomsnittsmennesket i seg selv som en myldrende kulisse. Men om man vil finne en Syd Barrett her, eller noen av hans karakterer, behøver man ikke lete lenge, her og der dukker de opp. En mann går langs King\'s Road med en blodfylt plastpose. Skallede, tykke menn i bar overkropp vagger seg ampert gjennom de varme gatene og bumsen med oppflerrede klær og hånda nedi et søppelspann.

DE FLESTE JEG PRATER MED, sier ja, ja, de kjente til Syd og så ham ofte.

Men nei, de verken kjente ham personlig eller vet hvor han bodde. På tavla utenfor puben The Flying Pig noen hundre meter fra barndomshjemmet, står det R.I.P. Crazy Diamond, men når jeg spør en hyggelig mann om Barrett, blir jeg umiddelbart overlatt til meg selv og mine verkende bein etter å ha gått byen på tvers flere ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer