Farvel til våpnene

Med underholdning i fredelige former minner Den Internasjonale Militærnekterdagen om at det er på tide å legge ned våpnene. » Si din mening på militærnekter-dagen!

- Den Internasjonale Militærnekterdagen har sin opprinnelse på søttitallet i organisasjonen War Resisters International, opplyser Marius Vasaasen, som er hovedtillitsvalgt for sivile vernepliktige.

Arrangementet på Blå er i hovedsak en sosial affære. På Egertorget vil det være en ren info-stand fra klokka tolv på formiddagen.

På Blå i kveld minner Vasaasen om dagens alvor ved å holde appell, mens stand up-komiker Åsleik Engmark er konferansier og kan komme til å få lattermusklene dine til å riste.

Musikalsk underholdning står John-Arne Ø. Gundersen med band og bandet Aleksander for. Du skal ikke se bort fra at et par sivilarbeidere har en finger med i spillet. Fra de fem jentene i The Pumps kan vi vente oss gitarpunk.

Alle artistene stiller opp gratis og soldater må betale ti kroner for inngangen.

I Trondheim blir det foredrag «Om anti-militarisme og forsvarsstudie» m.m. på NTNU og i Bergen blir det arrangement på Agora med blant andre dj TrulsPuls.

Her kan du finne mer informasjon om sivilarbeiderne: www.sivilarbeider.org og www.baldermagasin.no.