DEBATT

Coronaviruset:

Farvel til verden slik vi kjenner den

Jeg skriver dette fra en nesten tom flyplass i Los Angeles.

FLYPLASSEN I LOS ANGELES: Jeg vender hjem til et land som på en ansvarlig måte tar sine borgeres liv og velferd på alvor. Bak meg legger jeg et land som om noen uker vil kollapse i en verdenshistorisk katastrofe, fordi det ikke tar sine borgeres liv og velferd alvorlig. Foto: Carsten Jensen
FLYPLASSEN I LOS ANGELES: Jeg vender hjem til et land som på en ansvarlig måte tar sine borgeres liv og velferd på alvor. Bak meg legger jeg et land som om noen uker vil kollapse i en verdenshistorisk katastrofe, fordi det ikke tar sine borgeres liv og velferd alvorlig. Foto: Carsten Jensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag holdt jeg min siste forelesning på University of California. Da timen var over fikk vi beskjed om at universitetet nå stengte dørene, i likhet med universiteter over hele USA. Studentene blir mange steder bedt om å flytte hjem, og stille studentværelsene sine til disposisjon. Antageligvis fordi rommene skal brukes som nødløsninger når antallet Corona-smittede begynner å stige dramatisk i et land med et kaotisk og mangelfullt helsesystem.

Den siste dagen i USA kjørte jeg tvers gjennom Los Angeles med den samme bussen jeg alltid bruker når jeg skal til universitetet. Det var like mange passasjerer som vanlig. Uansett hvor ille det blir, vil bussen alltid være full, forklarer en venn av meg. De fattige har ikke bil, og dukker de ikke opp på jobb får de sparken. Offentlig støtte er mangelvare. Slik jobber en asosial, urettferdig markedsøkonomi for at Corona-viruset skal kunne bite seg fast og bli ustoppelig. Antallet smittede er så lavt bare fordi forsvinnende få blir testet. Når sannheten går opp for USAs handlingslammede president Trump, vil det være for sent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer