DEBATT

Fasiten er 70-30 i taletid. For meg er det et problem

Beretninger fra en kommunestyresal .

TALETID ER VIKTIG: Her er resultatet etter Hilde Ekeberg tok tiden. «Den synligheten de som snakker mest får, legger grunnlaget for hvem velgerne kjenner mest og kumulerer mest ved neste valg», skriver Ekeberg. Skjermdump tatt av Ekeberg via http://arementalkingtoomuch.com / Cathy Deng
TALETID ER VIKTIG: Her er resultatet etter Hilde Ekeberg tok tiden. «Den synligheten de som snakker mest får, legger grunnlaget for hvem velgerne kjenner mest og kumulerer mest ved neste valg», skriver Ekeberg. Skjermdump tatt av Ekeberg via http://arementalkingtoomuch.com / Cathy Deng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er torsdag kveld. Klokken er seks og i kommunestyresalen på Lillehammer sitter 47 representanter klare for å diskutere beverjakt, reguleringsplan for Røyslimoen og mulighetsstudium for OL. De neste 4,5 timene skal mennene i salen bruke 73 prosent av taletiden.

Grunnen til at jeg vet det, er at jeg tok tiden. Nettsiden www.arementalkingtoomuch.com inneholder nemlig en snerten stoppeklokke som enkelt viser hvordan taletiden fordeler seg mellom kvinner og menn.

Torsdagens prosentvise fordeling var altså 73-27 i mennenes favør. Dette til tross for at Lillehammer kommunestyre for tiden består av 46 prosent kvinner og 54 prosent menn.

Det siste året har jeg ført talerlister for de kommunestyremøtene jeg har vært til stede på. Jeg kan derfor fastslå at torsdagens møte ikke var noe engangstilfelle. Den gjennomsnittlige fordelingen av antall innlegg mellom menn og kvinner har det siste året vært ca 70-30. Så kan man kanskje si 70-30, hva så? Har det noe å si? Jeg vil si at det har ganske mye å si.

Tallenes tale etter forrige kommunevalget er ganske klar. Velgerne kumulerer og de kumulerer flest menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer