TRAILER: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen «Snømannen», som er basert på Jo Nesbøs bestselgende romaner. Filmen har premiere 13. oktober. Video: United International Pictures Norway Vis mer Vis mer Vis mer

«Snømannen»:

Fassbender om Harry Hole: - Jeg forelsket meg hodestups

Michael Fassbender klar med «Snømannen»-filmatiseringen.

LONDON (Dagbladet): Forsoffen og forfrossen på en benk i vinterhvite Frognerparken: Slik blir Harry Hole i Hollywood-stjerna Michael Fassbenders skikkelse introdusert for kinopublikummet i «Snømannen», som har premiere neste fredag.

Skjønt, den tysk-irske hovedrolleinnehaveren husker innspillinga med glede, enda kvikksølvet skalv på 20 minusgrader i den aktuelle scenen.

- Det var slett ikke ille, for kulda deres er tørr. Her er den fuktig og setter seg i beinmargen, sier Fassbender til Dagbladet i sin forhenværende hjemby London.

SNØ: Michael Fassbender som Harry Hole. Filmen har straks premiere på norske kinoer.
SNØ: Michael Fassbender som Harry Hole. Filmen har straks premiere på norske kinoer. Vis mer

- Jeg fant det faktisk helsebringende - jeg likte virkelig å være i Norge. Jeg fikk til og med prøvd meg på ski for første gang.

- Sier du at du egentlig er viking?

- Ja, jeg tror jeg kan være viking. Dere plyndret jo Irland i gamle dager, så du skal ikke se bort fra at jeg har viking-gener.

Passe tøff

Fassbender - som ble Oscar-nominert både for «12 Years a Slave» fra 2013 og «Steve Jobs» fra 2015 - forteller at han falt pladask for Jo Nesbø-kreasjonen Hole.

Etter at regissør Tomas Alfredson tilbød ham oppdraget, slukte han suksessromanserien om den uortodokse etterforskeren fra begynnelsen. I «Snømannen», publisert mellom stive permer i 2007, jakter sistnevnte en massemorder som blinker ut kvinner med «uekte» barn og graviditeter som ofrene sine.

I OSLO: Fassbender på vei inn i Schrøder restaurant i for å skyte en scene i Jo Nesbø s Snømannen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I OSLO: Fassbender på vei inn i Schrøder restaurant i for å skyte en scene i Jo Nesbø s Snømannen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg likte det faktum at han ikke er noen «tough guy», sier en ubarbert og uformelt antrukket Fassbender.

- Vel, han er tøff, men ikke som i actiontype. Når han havner i bråk, får han gjerne juling, og bruker som regel hjernen mer enn musklene. Og så liker jeg at han er en smule sosial mistilpasset - fyren har liksom én kompis. Han er realistisk og «rik» - jeg forelsket meg hodestups.

Skandinavisk åpning

Mens Rebecca Ferguson spiller kompanjongen Katrine Bratt, holder Fassbender hus med en annen fremadstormende svenske privat - Alicia Vikander.

Britiske tabloider rapporterte nylig at de tilbrakte sommeren «loved up in Ibiza», og at det går mot bryllup snart.

KYSS: Alicia Vikander fikk Oscar for beste kvinnelige birolle. Hun feiret med å gi kjæresten Michael Fassbender et kyss før hun gikk opp på scenen. Video: Reuters Vis mer Vis mer

- Kan du se deg selv flytte til Skandinavia?

- Det kan jeg. Men selv om jeg likte kulda under opptakene, vet jeg ikke om jeg har lyst til å gjøre dette hvert år. For øvrig bor jeg i Portugal nå, og det er jo veldig fint der.

- Hvordan var det å spille mot Jakob Oftebro og de andre lokale?

- Det var fenomenalt. De var veldig godt forberedt. Det er åpenbart at dere har en sterk teatertradisjon, for du ser hvordan skuespillerne gjør leksa si. De har gjort jobben på forhånd, før de kommer og leverer den, skryter Fassbender mellom tyggisknaskene.

- Selv om prosessen kan være forskjellig for hver enkelt, borget det for et knirkefritt arbeidsmiljø.