Faste poster på Manhattan

Komedie om surrete sjelefrender.

La oss alle takke for at det er John Cusack og ikke for eksempel Hugh Grant som surrer rundt etter sin sjelefrende i dette tøyset av en romantisk komedie, hvor hvem som helst ser slutten omtrent i tittelsekvensen.

Forutsigbarhet er nærmest det normale for sjangeren, en komplisert øvelse. Utfordringen blir å fenge oss med personer og situasjoner som lever på tross av de faste postene, men sant å si blir vi her mest fanget av New York. Fotografen varter opp med Manhattan-miljøer og stemninger på det lekreste, deriblant scener fra den kombinerte butikken og kafeen «Serendipity», et fantastisk sted. Der sitter våre venner Jonathan (Cusack) og Sarah (Kate Beckinsale) og forelsker seg etter et tilfeldig møte. Problemet for oss er at damen mener skjebnen skal avgjøre om de er ment å være sammen. Forviklingene strekker seg dermed over år.

Hadde nå Grant, og det kunne han gjort, stotret seg igjennom alle hindrene, ville lammelsen tatt oss. Men Cusack er ikke bare sympatisk. Han har en evne til å virke nøktern selv omgitt av det vidløftigste sprøyt. Så det er til å holde ut.