Human Rights Service

Fatima (76) raser etter å ha blitt snikfotografert: - Jeg orket ikke gå ut neste dag

Fatima Ababri vil politianmelde Human Rights Service etter å ha blitt en ufrivillig del av deres kontroversielle fotoprosjekt.

TAR TIL MOTMÆLE: Fatima Ababri ønsker at Human Rights Service skal slette bildet av henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAR TIL MOTMÆLE: Fatima Ababri ønsker at Human Rights Service skal slette bildet av henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere tok til orde for at Human Rights Service (HRS) skulle miste statsstøtten, etter et omstridt fotoprosjekt:

Organisasjonen ba lesere sende inn bilder som dokumenterer «den kulturelle revolusjonen» og «islams framvekst» i Norge.

Søndag fikk Fatima Ababri (76) vite at en leser hadde tatt et bilde av henne. Det var publisert på Rights.no, nettsiden til HRS.

- Jeg ble så sint da jeg så det, sier Ababri.

Bildet viser inngangen til Oslo City med betongklosser foran. På bildet er en kvinne med hijab. Ababri så straks at det er henne selv, selv om ansiktet er sladdet.

- Jeg fikk ikke sove. Jeg orket ikke gå ut neste dag. Det er mange som kjenner meg igjen hvis de ser det, og jeg vil ikke at de skal se meg på den måten, sier Ababri.

- Må slettes

Hun nekter vanligvis familien å legge ut bilder av henne på sosiale medier. Men hun vil stå fram med bilde i Dagbladet for å kreve at bildet på Rights.no slettes.

- De som tok bilde av meg, må si unnskyld til meg og alle muslimer, sier Ababri.

Dagbladet har gjentatte ganger kontaktet HRS og Hege Storhaug for kommentar, uten svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer