Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

«Fått igjen på skatten?»

Jeg fikk igjen mer enn de fleste.

FIKK MYE HJELP:  Tjenestene stod parat til å hjelpe da jeg trengte det som mest. Jeg møtte omsorg og kompetanse, jeg fikk hjelp til å både overleve og leve, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
FIKK MYE HJELP: Tjenestene stod parat til å hjelpe da jeg trengte det som mest. Jeg møtte omsorg og kompetanse, jeg fikk hjelp til å både overleve og leve, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som de fleste andre var jeg spent på om jeg fikk igjen på skatten.

Jeg logget meg inn på Altinn. Ifølge tallene fikk jeg mindre enn beregnet.

Ved første øyekast ble jeg litt skuffa, det var jo ikke dette som skulle bli resultatet. 

Men det tok ganske kort tid å innse at jeg faktisk hadde fått igjen så mye mer. Mer enn de fleste.

Skatten var i 2015 mitt sikkerhetsnett. Jeg startet året som gravid. Jeg fikk oppfølging hos fastlegen og ultralyden hos jordmor på Rikshospitalet, dekket av det offentlige.

For en luksus å kunne få denne oppfølgingen. 

Men livet kan være skjørt. Halvveis i graviditeten fikk jeg en påvist en aggressiv form for kreft. Jeg ble operert, fikk cellegift og medisiner. Det sto et helt apparat av leger og sykepleiere klare for å hjelpe meg.

Psykologen hjalp meg med sortere tanker, sosionomen veiledet meg for å finne løsninger og hjelp til det jeg trengte.

Ikke ett sekund behøvde jeg å bekymre meg for prisen på behandlingen og om jeg hadde råd til dette eller om jeg måtte ta opp lån for å kunne få den behandlingen som var nødvendig. 

Da håret begynte å falle fikk jeg dekket utgiftene til parykk og lue, slik at jeg kunne føle meg hel. Slik at jeg kunne gå ut med hevet hodet og føle meg normal, om så bare for noen timer.

Men kroppen min var også utkjørt og nedbrutt, men jeg fikk hjelp av fysio- og ernæringsterapeut. Dette ble også dekket. Slik kunne jeg komme meg igjen. Bli raskere frisk, komme raskere tilbake til livet og jobben. 

Vi fikk aldri høre barnet vårt gråte eller le, men vi fikk mulighet til å gi henne en siste reise. Hun ble gravlagt, sammen med andre små engler, som heller ikke fikk trekke sine første pust eller ta sine første steg.

Hun fikk sin egen lille kiste og blomsterkrans. Også dette fikk vi dekket. 

Tjenestene sto parat til å hjelpe da jeg trengte det som mest. Jeg møtte omsorg og kompetanse, jeg fikk hjelp til å både overleve og leve. 

Så om du spør om jeg fikk igjen på skatten? Ja, absolutt. 

Gjett om jeg ivrer etter å kunne komme tilbake på jobb så jeg kan få betale tilbake alt hva jeg selv har fått.

Hele Norges coronakart