Coronaviruset

Fatt mot, nordmenn! Her er livet nesten tilbake til normalen

Det er lys i enden av coronatunnelen, skriver norske Heidi som bor i Shanghai i Kina.

SHANGHAI: Norske Heidi bor i Shanghai i Kina som har vært hardt rammet av coronaviruset. Foto: Privat
SHANGHAI: Norske Heidi bor i Shanghai i Kina som har vært hardt rammet av coronaviruset. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Shanghai er en av verdens største byer, med 25 millioner innbyggere. Her bor man tett, spiser på folksomme restauranter, og t-banen er stappfull hver dag.Da Covid-19 utbruddet ble oppdaget i byen Wuhan, to timers flytur herfra, ble tiltak for å stoppe spredningen igangsatt umiddelbart. Ett av de viktigste var karantene for alle.Etter tre uker var det nesten ingen nye smittetilfeller i byen, og nå har livet her begynt å komme tilbake til normalen.

Først hørtes det fryktelig vanskelig ut å holde seg hjemme i to uker. Vanligvis farter jeg mye rundt - til arrangementer, kafeer, kjøpesenter og på sykkelturer. Men karantene viste seg å være langt lettere enn forventet.Jeg lagde meg en daglig rutine for å lese kinesisk, jobbe, lage mat og trene yoga. Særlig det med matlagingen har vært en hyggelig ting. Siden jeg flyttet til utlandet for fem år siden har jeg nesten ikke lagd mat hjemme. Nå har jeg øvd meg på kinesiske retter hver dag.Men mer enn alt annet var det to ting som gjorde at det gikk overraskende greitt å være i karantene: Dugnads-følelsen - dette var det eneste riktige, og det faktum at jeg ikke gikk glipp av noe som helst. Det var ingen arrangementer eller steder jeg kunne dra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer