Fattigmanns trøst

Bergensbandet Poor Rich Ones debuterte som femtenåringer på konsertstedet Hulen. Tre cd`er, spellemann, spellemannsnominasjoner og turneer i inn og utland seinere har bandet befestet sin posisjon i norsk poprock.

Poor Rich Ones er et av få norske band som har kommet så langt som til å turnere både i England og USA. Allerede i 1998 besøkte de bransjefestivalen South By South West i Texas og samme år slo singelen Strong gjennom. Vibeke Saugestad var med på låta som ble mye spilt på engelsk radio. Om albumet from The Makers of Ozium skrev Dagbladets Anders Grønneberg: «Poor Rich Ones debuterte i fjor med «Naivety\'s Star», men bandets historie skriver seg tilbake til 1990. Kvartetten har vist sans for iørefallende pop, men på det nye albumet viser de storhet. From the Makers of Ozium er briljant og sofistikert pop som gjør Poor Rich Ones til et av landets mest spennede band. »

De har blitt sammenliknet med REM, Radiohead og U2. På den tredje og siste plata Happy Happy Happy har referansene til Michael Stipe dempet seg og bandet viser at de mestrer forskjellige stemninger. Forventningene til Poor Rich Ones tredje album var skyhøye og Dagbladets anmelder var en av dem som ble skuffet: «Poor Rich Ones er en juvel i norsk rock. Men problemet med edelsteiner er at glansen avhenger av lys og refleksjon. På bergensbandets nye cd klarer de ikke å få innholdet til å funkle like godt.»

Bandet som laget en dokumentar om turnélivet, After Ozium, og filmmusikk til Thomas Robsahms S.O.S spiller fortsatt poprock med synth-vakre, avstemte melodier og følsom vokal i falsett. I disse dager kommer EP`en All Those Present i butikkene og det feires med konsert på So What! i kveld.