Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Faun

Nye melodier som tar godt vare på André Bjerkes dikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

André Bjerkes datter Vilde fronter Faun, og debuterer her som vokalist med mild og behagelig stemme. Sammen med Svein Øverland (bass/vokal), Jo Eskild (tangenter) og gitarist og vokalist Rune Udal har hun reist rundt med en forestilling bygd på farens dikt, og nå er det blitt cd av det.

Udal har med stor respekt for Bjerke og ordet tonesatt 13 av hans dikt, mens «Fortøyningen», skrevet spesielt til Vilde, har melodi av Kåre Siem. Med enkelt og tradisjonelt viseakkompagnement, iblandet dempet jazz og bossanova, presenterer gruppa kjente og ukjente Bjerke-tekster. Udal lykkes ofte svært godt i å smelte ord og toner sammen, men det blir så tilbakelent, smakfullt og pent at jeg skulle ønske at de av og til kunne tatt noen sjanser. «Du skal være tro», «Aldri» og den humoristiske perlen «Den siste glede» klinger heller ikke godt i mine ører, men Fauns store fortjeneste er at de løfter fram Bjerkes dikt og oppmuntrer til nye dypdykk i hans spennende univers.

Hele Norges coronakart