Favorittbandet som aldri svikter

Moldejazzens virkelige publikumsfavoritter år etter år heter Ytre Suløens Jass-ensemble. Bandets tilnavn kunne vært «utsolgt!».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): I fjor markerte de norske New Orleans-favorittene sitt 30-årsjubileum med tre utsolgte kirkekonserter. I år var billettene til bandets to kvelder i Perspiration Hall, Moldes utgave av New Orleans' ærverdige Preservation Hall, de første som ble revet bort.

Ydmyke

-  Det har nok med stedet å gjøre, sier trombonist Jan Inge Melsæter beskjedent og får like ydmykt støtte av klarinettist Jens Arne Molvær.

-  Det finnes et ganske stort og trofast trad-publikum som går dit hvert år, sier Molvær.

Sammen med trommeslager Ottar Anderson og banjoist Einar Aarø, bildekunstner med Suløen-permisjon i år, var han med på å starte bandet i Langevåg på Sula utenfor Ålesund i 1973. Dagens øvrige Suløen-musikere er trompetist Kåre Nymark jr., tubaist David Gald og pianist Askjell Molvær, som alle har vært med siden 1992.

Inspirasjon

I tillegg til 100 konserter i året er Suløen-musikerne ettertraktede lærere. I år er de for 10. år på rad instruktører for Jazzlogen, de 70 ungdommene som daglig sprer New Orleans-stemning i Molde med rullende trommer og swingende spill i gateparaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer