Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Favoritter m.m. ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Lunnan

TV-Program: Gode sport- og naturprogrammer.

Programleder: Anne Grosvold.

Litteratur: Synonymordboka og Tanums rettskrivningsordbok.

Film: Ingen favorittfilm, men jeg hadde mine største filmopplevelser med Norsk Filmsentral og Norsk bygdekino i etterkrigstida. Jeg glemmer aldri lyden av maskina i gamle Breidablikk forsamlingshus i Åsen.

Musikk: Sekstitallsjazz og klassisk, særlig Grieg.
Mat og drikke:
En tredjegrads forbrent biff med bakt potet og kildevann fra de høye fjell.

Beste TV-minne: Da jeg debuterte med mitt første underholdningsprogram «Reker i trengsel» i 1976. Jeg hadde en time direktesending fra Tønsberg. Det var lørdag og jeg var helt fersk. Den anerkjennelsen jeg fikk etterpå glemmer jeg aldri.

Verste TV-minne: Det er også fra «Reker i trengsel». Vi hadde besøk av stuntmannen Klausini, som ble lenket og pakket inn i en sekk, spikret inn i et trebur og senket i sundet med lodd. Alt skjedde under politikontroll. Klausini skulle være oppe etter 25 sekunder, men det tok drøye minuttet før han dukket opp i vannflata. Det er det lengste halvminuttet i mitt liv. Jeg så for meg krise og dødsfall på direkten, men det endte heldigvis bra.

Aktuell med: Sommerportretter på NRK1 på søndager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!