Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Favoritter m.m...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigurd Sollien

Tv-program: Der synes jeg alt det Terje Rangnes og jeg har laget i «Smørøyet» er bra. Det ler jeg godt av.

Programleder: Alan Partridge! Han er en britisk humorist som parodierer programledere. Han er morsom. Så ler jeg av Benny Hill - som døde fra oss så altfor tidlig. Av de mer seriøse må jeg nevne Claus Wiese, selv om alle gjør det. Han er god. Og Fredrik Skavlan er veldig god.

Litteratur: Roger Kurlands «Lekestue» er en av mine favorittbøker. Jeg liker norske forfattere som skriver om min generasjon. Så leser jeg, som Egil sier, krim, hvis det er godt skrevet. De tyngre norske klassikerne skal jeg lese når jeg får lyst.

Musikk: Da jeg var i Syden plaget jeg alle mine svenske kolleger med Lillebjørn Nilsen, men nå er jeg litt lei ham. Jeg synes det er gøy med gamle norske slagere, slik som «Lirekassen». Så, hvis jeg skal være litt politisk korrekt, lytter jeg gjerne til R.E.M.

Film: Nå om dagen svarer jo alle «Fucking Åmål», og jeg må innrømme at den var veldig bra. Jeg er veldig glad i britisk film, og en av mine favoritter er «Blås i det». Den gikk samtidig med «I blanke messingen», så det var ikke så mange som så den. Jeg vil helst slippe halvgode Hollywoodfilmer.

Mat og drikke: Det må bli spansk. Det beste jeg har spist noensinne er hvitløkskylling på en liten, bortgjemt restaurant på Tenerife. Den var jævlig god. Med tørt brød og dårlig rødvin til. Jeg drikker mest rødvin.

Beste tv-minne: Det bare må bli Egils sengedebut med Barbara. Den sendes nå på lørdag, og står for meg som et godt og varmt minne. Det hele var vakkert, veldig vakkert.

Verste tv-minne: Nå har ikke min tv-karriere vært så veldig lang, og de verste tabbene lukes ut, så jeg har ikke så mange dårlige minner. Men jeg ser det når jeg spiller dårlig. Så blir jeg av og til flau av å se mitt eget tryne, særlig i en episode der Egil sto og måpet. Det er en tendens jeg har, og jeg liker den dårlig.

Aktuell med: Siggen i Sportsrevyen på søndager, og Egil i «Egil og Barbara» i «Smørøyet» på lørdager.