Favoritter m.m.

Tv-program: Jeg må innrømme at jeg ser ikke så mye på tv. Men «'Allo,'Allo!» er morsomt. Så synes jeg jo både Lørdagsrevyen og Søndagsrevyen er gode programmer.

Programleder: David Frost. Han klarer å komme bak nyhetene på en forbilledlig måte. Han gjør det dessuten slik at du skjønner det.

Film: «Hamam - det tyrkiske badet» synes jeg var utrolig gripende. Filmseingen går veldig i rykk og napp, og nå er det lenge siden jeg var på kino.

Litteratur: Jeg leser masse, både norsk og utenlandsk litteratur. Jeg er medlem av to britiske bokklubber, dermed er jeg et hestehode foran det som kommer her hjemme. Akkurat nå leser jeg Salman Rushdies «The ground beneath her

feet». Så er jeg veldig glad i John Irving.

Mat og drikke: Min kone er en anerkjent kunstner på kjøkkenet, så der er jeg bortskjemt. Hun har en fantastisk oppskrift på grillede sjøkreps, det er favoritten. Til den drikker vi Domaine du Tariquet, en hvitvin fra Gascogne.

Beste tv-minne: Det tror jeg må bli «Sommeråpent» for tre år siden. Eller innsamlingsaksjonen i 1995. Da klaffet alt så utrolig bra.

Verste tv-minne: Jeg kommer ikke på noe spesielt. Kanskje skyldes det en ren fortrengningsmekanisme.

Aktuell med: Utenriksmagasinet i Søndagsrevyen.