Favoritter m.m...

-Har alltid vært snål

Tv-program: «Lille Lørdag» er fortsatt best. «MacGyver» er veldig morsomt. Og «Quincy, rettsmedisineren». Veldig bra. «Friends», «Frasier» og «Chicago Hope» prøver jeg å få med meg.

Programleder: Fredrik Skavlan. Han er forbanna dyktig. Og Bård og Harald. Silje Stang er flink. Og Arne Hjeltnes.

Film: Jeg er sånn som alltid sier det siste jeg har sett. «Matrix» var kjempekul. Den spanske, «Alt om min mor», da grein og grein jeg. Og «Livet er herlig». Å lage så seriøs humor er beundringsverdig. Og veldig vanskelig.

Litteratur: «Clockwork Orange». Jeg liker bisarr vold. «American Psycho». «Hobitten» av Tolkien ruler ennå. Hardyguttene gjennomskuet jeg kjapt.

Musikk: Bob Marley er min store favoritt. Ellers hører jeg stort sett bare på svart musikk. Alt fra soul til hip-hop.

Mat og drikke: Jeg spiser mye ute. Favoritten er kamskjell, med hvit burgunder i glasset. Eller pata negra, en spansk skinke fra svarte griser. Da er den beste vinen en rød Contino 82, rioja. Jeg er ingen ølmann.

Verste tv-minne: Da jeg ledet «God Sommer, Norge» for TV2 fra Bergen. Jeg ramlet litt utpå kvelden før, stilte med bakrus og fylleangst i studio. Alt stokket seg, og det gjør jeg aldri mer.

Beste tv-minne: I en av de første utgavene av «Tarjeis TV2» laget jeg reportasje fra en bingo. Jeg fikk bingovertinna, Åse, til å snakke i kamera, og hun ga fullstendig jernet. Seinere brukte jeg henne som vertinne. Åse var konge.