Favoritter m.m.

- Vil gjerne være litt macho

Tv-program:

Jeg ser ikke så mye på tv, men det beste jeg ser er gode dokumentarer. Jo mindre avslørende jo bedre. Ekte dokumentarer er vanvittig fengslende. Dessuten ser jeg mye sport _-særlig klassiske vinteridretter.

Programleder:

Ole Rune Hætta, han sameprogramlederen i «Kakaos-TV» som gikk for en stund siden. Han var genial.

Film:

«Den enfoldige morderen» er bare fantastisk. Jeg ser mye action, og en enkel film som «Armageddon» kan jeg ha stor glede av.

Litteratur:

Jeg liker utrolig mye. «Møte med milepælen» av Sigurd Hoel leste jeg nylig om igjen. Jeg satte stor pris på Frode Gryttens «Bikubesong», og Gunnar Staalesens trilogi om Bergen gjennom hundre år.

Musikk:

Oj. De to platene jeg har spilt oftest de siste tjue åra er Miles Davis «Kind of Blue» og en best-of-skive med Deep Purple. Det meste jeg hører på ble spilt inn før jeg ble sju.

Mat og drikke:

For å understreke machoimagen: Ingenting slår å dykke for å komme opp med en svær breiflabb og 30 kamskjell. Da trenger du ikke kunne lage mat. Ved sjøen smaker champagne utrolig godt.

Beste og verste tv-minne:

Marit Åsleins intervju med meg i «Lille Lørdag». Hun hadde forsikret meg om at det skulle være alvorlig, og dumme meg trodde henne. Plutselig spør hun «vi hadde det jo hyggelig, hvorfor sluttet du å ringe?» Jeg stotret og stammet, og aner ikke hva jeg svarte.

Aktuell:

Som Magnus i «Soria Moria» søndager på NRK 1.