Favoritter slaktet av kritikerne

De som tror dårlig kritikk er ensbetydende med fiasko i videoverden, må tro om igjen. Ingen av de tre mest populære videofilmene på ukas hit40.no/video fikk mer enn terningkast to av Dagbladets anmeldere.

Det skal mye til at en film får terningkast seks - eller én. Når de tre videofavorittene denne uka, «Armageddon», «Deep Impact» og «Mannen med jernmasken», alle har fått terningkast to, betyr det at filmene, i anmeldernes øyne, rett og slett er dårlige.

Det store videopublikummet synes imidlertid immune mot kritikernes oppfatninger. Det er heller størrelsen på Hollywood-stjernene, med ditto markedsføringsbudsjetter, som avgjør filmenes skjebne i videohylla.

Med unntak av «Mannen med jernmasken», filmen som klatrer mest på denne ukas hit40.no/video, har norske filmkritikere vært så godt som enstemmige i sin dom over de mest populære videofilmene.

For ordens skyld følger her en kort repetisjon av Dagbladets omtale av filmene: «Mannen med jernmasken» ble beskrevet som «en lidelse fra ende til annen». «Deep impact» ble derimot sett på som en «ustyrtelig morsom film» - selvfølgelig helt ufrivillig. Mens «Armageddon» , ukas mest populære leiefilm, karakteriseres som «et frontalangrep på syn og hørsel. Verdens undergang, om den en gang kommer, gjøres forhåpentligvis unna på kortere tid».