Favoritter

Benny Borg

TV-program: Jeg liker å se film. Og god fotball. Satte umåtelig stor pris på oppgjøret melom Manchester United og Bayern München. Det var virkelig god underholdning.

Programleder: Sånt tenker jeg aldri over. Nei, jeg har egentlig ikke noen favoritt der.

Litteratur: Jeg elsker kunstbøker, og selv er jeg hobbymaler. Min bror, derimot, er profesjonell. Bosatt på Koster som maritim maler.

Film: «Il postino» og «Cinema Paradiso». Jeg har et lidenskapelig forhold til film. Det har jeg etter min far.

Mat og drikke: Drikke er helt klart rødvin. God rødvin. Når det gjelder mat er jeg så heldig å ha en kone som er en veldig flink kokk. Jeg er en takknemlig matmons som bare åpner brødhølet og stapper i meg alt mulig rart. Jeg har også stor sans for gammel, svensk husmannskost: Janssons frästelse, pytt i panna og köttbullar.

Ferie: Der kan jeg da ikke si noe annet enn Sør-Frankrike! Der har jeg feriert i mange-og-tjue år! Du verden så mye moro vi har hatt på Rivieraen, blant annet har jeg danset med Brigitte Bardot på et restaurantbord hos Edna Falao i Saint-Tropez...

Aktuell med: Programleder for «Sommarunionen», seks lørdagssendinger på NRK1 og SVT fra Strömstad i sommer. Han deler jobben med Pernilla Månsson-Colt.