Favorittgjesten blir programleder

Ingen har vært gjest i «Torsdagsklubben» så hyppig som Ellen Holager Andenæs. Nå blir hun også programleder i TV2-programmet.

Den profilerte advokaten takket ja etter en flere mil lang skitur ved hytta på Skeikampen i går.

- Når Silje Stang først ble skadet, kunne vi ikke fått en bedre vikar. Utrolig kult at hun stiller opp, sier Thomas Giertsen i «Torsdagsklubben» til Dagbladet. Stang brakk ryggen i skibakken på Norefjell søndag. Hun vil ikke få varige men, men kommer trolig ikke tilbake på tv-skjermen på en god stund.

Pause i narkorettssak

- Akkurat nå har jeg pause i en langvarig narkotikarettssak. Så det passet å ta vikariatet, sier Holager Andenæs. Hun understreker at programlederjobben trolig blir et kortvarig engasjement:

- Foreløpig har jeg takket ja til ett program. Forhåpentligvis gjør jeg en så dårlig jobb at jeg skremmer Silje Stang opp på beina umiddelbart, fleiper 56-åringen.

- Og hvis de vil ha deg lenger?

- Vi får se. Men jeg er som sagt opptatt med en langvarig narkorettssak.

Før hun ble advokat, var Ellen Holager Andenæs innom flere ledende stillinger i politi og påtalemyndighet. Hun har vært jurist i kriminalavdelingen, statsadvokat, kriminalsjef, lagdommer og konstituert overvåkingssjef i POT (nå PST).

Hun har vært gjest i «Torsdagsklubben» gjennomsnittlig én gang hver sesong:

- Jeg mener jeg har vært gjest fem ganger, sier advokaten ettertenksomt.

- Hvorfor så ofte, tror du?

- Kanskje fordi jeg går for å være streng og kjip, men humoristisk. Mange oppfatter sikkert den kombinasjonen som litt absurd.

«TV2 løy»

Tilbudet om å lede «Torsdagsklubben» kom mandag formiddag, mens TV2 utad hevdet at de ikke visste hvem de skulle hyre.

- Så løy TV2 da. Det er ikke noe nytt, sier Holager Andenæs tørt.

- Jeg måtte tenke litt før jeg sa ja. Min ektemann, Mads, syntes det hørtes morsomt ut. Hva mine fire barn i alderen 20- 32 mener, er jeg mer usikker på.

- Er du nervøs?

- Ikke ennå. Men det kommer vel når jeg reiser ned til Oslo torsdag.

- Reiser du ikke før?

- Tror ikke det. Jeg skal jo bare holde Thomas Giertsen og Otto Jespersen i sjakk, og få programmet til å gli.

- Hvordan vil du karakterisere Thomas?

- En søt gutt.

- Og Otto?

- En slem gutt.- Hun var et klart førstevalg. Hun er stødig, myndig og definitivt sterk nok til å holde Thomas og Otto i ørene. Jeg tror hun har lyst til å være streng med dem, sier Bjarne Laastad i TV2.

HYPPIG GJEST: Tørrvittige Ellen Holager Andenæs har vært en av favorittgjestene i «Torsdagsklubben». Nå erstatter hun Silje Stang.