FBI beslagla Lennons fingeravtrykk

Lennons søknad om permanent oppholdstillatelse i USA fra 1976, ble beslaglagt av FBI denne uka.

STATENS EIENDOM: FBI har beslaglagt John Lennons søknad om permanent oppholdstillatelse i USA fra 1976, fordi dokumentet er statens eiendom. Foto: Ethan Russell
STATENS EIENDOM: FBI har beslaglagt John Lennons søknad om permanent oppholdstillatelse i USA fra 1976, fordi dokumentet er statens eiendom. Foto: Ethan RussellVis mer

||| I 1976 søkte John Lennon om permanent oppholdstillatelse i USA.

Dokumentet, som har hans fingeravtrykk og signatur, skulle auksjoneres bort i forbindelse med feiringen av det som ville ha vært Lennons 70-årsdag.

Det var ventet å gå for minst 600.000 kroner, melder avisa The Guardian.

Bare dager etter at auksjonshuset bak Gotta Have Rock and Roll— katalogen hadde lagt ut et bilde av dokumentet, ringte FBI og ba om å få se på det med referanse til en «pågående etterforskning».

Statens eiendom Etter å ha tatt det i nærmere øyesyn, kom de igjen med et rettsdokument og tok med seg Lennons søknad. — Dette har ikke noe med John Lennon å gjøre som sådan. Det dreier seg om at det er et dokument som tilhører myndighetene, sa FBI-agenten James Margolin til BBC.

Auksjonert bort Dokumentet ble auksjonert bort i kommisjon av en anonym eier som skal ha kjøpt det for 20 år siden. Ifølge Lennons tidligere advokat Leon Wildes ble noen av dokumentene til Beatles, inkludert en søknad med fingeravtrykk, stjålet i 1976. Kort tid i forveien var Lennon under etterforskning av FBI for sitt antikrigsengasjement.

(NTB)

SAMMEN: Yoko Ono og John Lennon i 1972.  AP Photo
SAMMEN: Yoko Ono og John Lennon i 1972. AP Photo Vis mer
DRAPSMANN:Mark Chapman drepte John Lennon. Foto: NYCPD
DRAPSMANN:Mark Chapman drepte John Lennon. Foto: NYCPD Vis mer