Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FBI mener Nord-Korea står bak Sony-hackingen

Byrået bekrefter og er «dypt bekymret».

TATT AV PLAKATEN: Terrortruslene om å angripe kinopublikummet under filmen «The Interview» fikk Sony til å ta filmen av plakaten denne uka. Nå konkluderer FBI med at Nord-Korea står bak. Foto: AFP  / VERONIQUE DUPONT / NTB scanpix
TATT AV PLAKATEN: Terrortruslene om å angripe kinopublikummet under filmen «The Interview» fikk Sony til å ta filmen av plakaten denne uka. Nå konkluderer FBI med at Nord-Korea står bak. Foto: AFP / VERONIQUE DUPONT / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AP melder nå at amerikanske FBI offisielt anklager Nord-Korea for å stå bak hackingen av Sony.

Sky News melder at FBI uttaler at etterforskningen av Sony-angrepet har konkludert med at Nord-Korea sto bak hackingen.

Det er tekniske analyser som peker dem mot Nord-Korea. FBI skal ha funnet knytninger mellom hackerangrepet nå og tidligere angrep som har vært utført av Nord-Koreanske aktører, ifølge FBI.

FBI mener det har vært en «betydelig overlapping» fra Sony-angrepet og til andre saker.

Reuters meldte tidligere i dag at USA mistenker en kinesisk link ved at nordkoreanerne skal ha samarbeidet med dem eller fått bruke deres servere for å gjennomføre angrepet.

Kina krever nå at amerikanerne deler bevismateriale de skal sitte på.

Filmselskapet Sony kansellerte parodifilmen «The Interview» på onsdag etter trusler om å blant annet angripe kinopublikummet. Filmen handler om et planene om å drepe Nord-Korea-leder Kim Jong-Un.

Det er den ukjente hackergruppen Guardians of peace (GOP) som har tatt på seg ansvaret for angrepet. De hyller kanslleringen.

Dagbladet kommer med mer.

Lik Dagbladet på Facebook