FORTELLER SIN VERSJON: Tidligere FBI-sjef James Comey er ute med bok. Her fra en høring i Senatet i juni i fjor. Foto: NTB SCANPIX
FORTELLER SIN VERSJON: Tidligere FBI-sjef James Comey er ute med bok. Her fra en høring i Senatet i juni i fjor. Foto: NTB SCANPIXVis mer

FBI-sjefens bok: Hvor ble det av den høyere sannheten?

Tidligere FBI-sjef James Comey mener han handlet på vegne av sannheten. Derfor vil han ikke ta sin del av ansvaret for å ha gjort Trump til president.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da boka til tidligere FBI-sjef James Comey utkom på tirsdag, hadde «A Higher Loyalty» blitt omtalt i amerikanske medier i dagevis. Det var ingenting ved lanseringen som tydet på at forfatteren levde opp til bokas tittel.

«A Higher Loyalty» handler da heller ikke om Comeys forpliktelse overfor sannheten, men er et personlig oppgjør med presidenten som ga ham sparken som FBI-sjef.

Påstander om golden-showers

Det er riktignok først i de siste kapitlene at Comey skildrer sine møter med Trump. Særlig spesielt er det å lese om en FBI-sjef som må informere presidenten om usedvanlig kompromitterende opplysninger. Ifølge en rapport av en tidligere britisk spion skal nemlig Trump ha fått to russiske prostituerte til å urinere i sengen ekteparet Obama brukte på et hotell i Moskva. Selv om russiske myndigheter skal ha filmet hendelsen, finnes det ingen sikre bevis på at den fant sted.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn