Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FBI skal bruke TV for å nå muslimer

Slik skal de bekjempe terrorisme og forbedre forholdet mellom kulturene.

(Dagbladet.no:) I går holdt det statlige amerikanske etterforskningsorganet, FBI, sin første nasjonale tv-sending spesielt rettet mot muslimer og arabiske amerikanere, melder Reuters.

TV-sendingen er et ledd i forsøket på å forbedre mellomkulturelle forhold, samt sikre seg muslimenes hjelp i kampen mot terrorisme.

- Vi ønsker å la seerne forstå at FBI har endret sitt mål etter angrepet på World Trade Center 11.september. Vår aller første prioritet nå er å forhindre nye terrorhandlinger. Om noen der ute kan hjelpe oss med å oppnå det, da er vi i mål, sa Paul Moskal, divisjonsleder for FBI New York til nyhetsbyrået.

Satser på livsstilsprogram

FBI-møtet ble sendt på den uavhengige, komersielle kanalen «Bridges TV» i går. Kanalen har spesialisert seg på å sende livsstils- og kulturprogrammer døgnet rundt, primært for et muslimsk publikum.

I tillegg til å bekjempe terror, er FBIs TV-tiltak et forsøk på å oppfordre publikum til å komme med flere opplysninger rundt det som skjedde 11. september 2001, samt å avdekke undertrykkelse, diskriminering og rasisme, sa Moskal til nyhetsbyrået.

Et tredje formål er:

- Vi trenger flere arabiske amerikanere og muslimer som kan jobbe som FBI-agenter og ved andre poster i etterretningen. Derfor vil vi også bruke TV-sendingen til å rekruttere, sa han.

 SKAL BEKJEMPE TERROR: I går holdt FBI sin første tv-sending rettet mot muslimer.Bildet viser FBIs talsmann Paul Moskal fra sendingen torsdag. Foto: AP/SCANPIX
SKAL BEKJEMPE TERROR: I går holdt FBI sin første tv-sending rettet mot muslimer.Bildet viser FBIs talsmann Paul Moskal fra sendingen torsdag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Vil hjelpe

Amerikansk-muslimske grupper har lenge beskyldt Bush-administrasjonen for å overse dem i kampen mot terrorisme.

Dette er det samme som å overse en tilnærmet gratis ressurs som kan bidra til å stanse terror ved roten - nemlig innad i egne grupper i USA, skriver Reuters.

Muslimske grupper mener at myndighetene må synliggjøre deres arbeid i samfunnet for å kunne bekjempe militante grupper som oppstår der muslimer blir eksludert fra det amerikanske samfunnet.

Antall muslimer i USA er anslått til et sted mellom tre og syv millioner, ifølge nyhetsbyrået.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media