Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FBI: Slurv avslørte at Nord-Korea hacket Sony

Slurv og forglemmelser hjalp FBI til å fastslå at det var Nord-Korea som sto bak hackingen av Sony Pictures, sier FBI-direktør James Comey.

FORSØKT STANSET: Ikke alle ønsket at komedien «The Interview» skulle nå ut til publikum. Foto: Robyn Beck / AFP / NTB Scanpix
FORSØKT STANSET: Ikke alle ønsket at komedien «The Interview» skulle nå ut til publikum. Foto: Robyn Beck / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Comey vedgår at noen eksperter har antydet at FBI tar feil når de sier de har sporet cyberangrepene på Sony til Nord-Korea, men på en datakonferanse i New York onsdag sa han at de ekspertene «ikke har de faktaene som jeg har».

Hackerne, som kalte seg Guardians of Peace, slurvet enkelte ganger og glemte å bruke de alternative serverne som skulle skjule identiteten deres, forklarte han.

Guardians of Peace sendte mengder av eposter der de truet Sonys ansatte, og la også ut mange meldinger om arbeidet sitt.

- I nesten alle tilfeller brukte de alternative servere, men noen ganger slurvet de og kommuniserte direkte, enten fordi de glemte seg eller fordi de hadde tekniske problemer, og da kunne vi se det, sa han videre.

Da kunne FBI ifølge Comey se at IP-adressene de brukte, utelukkende ble brukt av nordkoreanere.

- Det var en feil de gjorde. De slo av straks de oppfattet feilen, men ikke før vi hadde sett det og visste hvor det kom fra, sa Comey.

FBI har ikke tidligere offentliggjort denne informasjonen fordi de ville beskytte sine metoder.

Hackerangrepet og truslene mot Sony førte først til at Sony kansellerte visningen av den satiriske komedien «The Interview» som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Etter massiv kritikk slapp Sony likevel filmen på nettet og utvalgte kinoer i USA. Takket være den store publisiteten er filmen på få dager blitt en enorm suksess, som har innbrakt Sony 36 millioner dollar i inntekter.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook