Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

NRK-lisensen:

Feier lisensproblemet under teppet

Å implementere NRK-lisensen i skatten er å feie problemet under teppet.

FEIL RETNING: Å pålegge alle skattytere å finansiere NRKs drift, i stedet for dem som eier en TV, er et skritt i feil retning, skriver Herman F. Fåne om den nye regjeringsplattformen. Her er statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da den utvidede regjeringen ble presentert tidligere denne måneden. Foto: Hans Arne Vedlog
FEIL RETNING: Å pålegge alle skattytere å finansiere NRKs drift, i stedet for dem som eier en TV, er et skritt i feil retning, skriver Herman F. Fåne om den nye regjeringsplattformen. Her er statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og kulturminister Trine Skei Grande (V) da den utvidede regjeringen ble presentert tidligere denne måneden. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 14. januar la Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet fram deres nye regjeringsplattform. En av de store sakene i den politiske plattformen er å fjerne NRK-lisensen.

Og med å fjerne den, mener de å implementere den i vanlige menneskers skatt. Det er illiberalt, og bare å feie problemet under teppet.

Fremskrittspartiet har i lang tid sagt at de ikke ønsker NRK-lisensen. Men dessverre er det slik at de andre borgerlige partiene driver ren populisme.

De ønsker fortsatt å ha en ikke-kommersiell statskanal, finansiert av skattebetalerne. De tror misnøyen med NRK-lisensen er fjernet, siden folket ikke lenger fysisk ser at de betaler for driften av TV-kanalen. Det er ikke riktig måte å drive politikk på.

Før var det i det minste kun de som har TV, som måtte betale penger til NRK to ganger i året. Nå skal en andel skattepenger fra alle skattytere i Norge gå til NRK. Uavhengig om man har TV eller ikke.

Det er direkte illiberal politikk. Det bør være en selvfølge at brukeren betaler for produktet, ikke alle andre.

Det er utrolig at vi har en statseid TV-kanal i Norge den dag i dag. Å drive medievirksomhet er ikke å anse som en statlig oppgave. Det klarer markedet helt fint på egen hånd.

Det ideelle var om man gjorde NRK til en kommersiell kanal, eller om man løste problemet med en valgfri abonnementsordning, slik man ser TV2, TVNorge og Viasat gjør.

Jeg er glad de borgerlige partiene hører oss som misliker NRK-lisensen.

Men å pålegge alle skattytere å finansiere NRKs drift, i stedet for dem som eier en TV, er et skritt i feil retning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!