Feigingen som drepte Jesse James

Brad Pitt i annerledes western.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare tittelen «Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford» forteller at dette er annerledes film fra Det ville vesten.

Regissøren Andrew Dominik, som kommer fra New Zealand og slo igjennom med «Chopper» (2000), har basert sin film på romanen «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» (1983) skrevet av Ron Hansen.

- Jeg visste ikke mer om Jesse James eller Robert Ford enn andre, men jeg ble tiltrukket av historien som en fortelling om mennesker og følelser som var både levende og realistisk. Det faktum at det dreier seg om to legendariske figurer i amerikansk historie bidro til dramaet, men var egentlig sekundært, sier Dominik i et intervju produksjonsselskapet Warner Bros. har sendt ut.

Filmen har norgespremiere fredag 16. november.

Psykologisk western

Etter at 19 år gamle Ford (Casey Affleck) skjøt 34 år gamle James (Brad Pitt) i bakhodet i hans eget hus 3. april 1882, ble James en legende og fikk heltestatus, mens Ford ble sett på som en feiging og forræder.

- Filmen dissekerer mytene rundt dem, om Jesse James som en helt og Robert Ford som en feiging. Det er mer et psykologisk drama enn en westernfilm. Den tar for seg anatomien i et planlagt drap og konsekvensene det får, sier Pitt som også står som produsent for filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer