DEBATT

Feiginger og hyklere

Radikale islamister nyter friheten i Norge, mens de rekrutterer unge menn og kvinner til kamp for Islamsk Stat på dødsmarkene i Irak og Syria.

ARSLAN MAROOF HUSSAIN, bedre kjent som Ubaydullah Hussain, ble nylig frikjent for indirekte oppfordringer til terrorisme. Foto: Sveinung U. Ystad
ARSLAN MAROOF HUSSAIN, bedre kjent som Ubaydullah Hussain, ble nylig frikjent for indirekte oppfordringer til terrorisme. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Arslan Maroof Hussain, bedre kjent som Ubaydullah Hussain, ble nylig frikjent for indirekte oppfordringer til terrorisme. Det er godt at Hussain har fått sin sak prøvet av domstolene.

Samtidig er det stadig klarere at Ubaydullah Hussain har en rolle i rekrutteringen av unge muslimer fra Norge til krigssonen i Syria og Irak. Nylig stoppet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i samarbeid med svensk politi en 18-åring som var på vei til Syria. Selv hevder han at han skulle utføre hjelpearbeid. Han ble kjørt til flyplassen av Hussain, som er talsmann for den radikale islamistgruppen Profetens Ummah.

En annen person som er siktet for terrorfinansiering og som knyttes til unge muslimer som kjemper hellig krig, jihad, i Syria og Irak er Farid Bendriss. Han sto nylig fram i den lange dokumentaren «Edderkoppen», sendt på TV 2. Han anklages for å stå bak rekrutteringen av unge muslimer til krigssonen. Bendriss og en kamerat ble riktignok stoppet på flyplassen I Tyrkia I 2012 og sendt tilbake til Norge, men siden har han blitt i landet. Her har han også levd på offentlige midler, etter at han sluttet å jobbe for noen år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.