DEBATT

Debatt: Vaksiner

Feigt av Listhaug

Jeg ønsker at innbyggerne i Oslo skal føle seg trygge når de oppsøker våre helse- og omsorgstjenester. Men folkehelseministeren vil ikke la oss teste vaksineplikt for helsepersonell.

FEIG: Oslo-byråd Tone Tellevik Dahl mener det er feigt og unnlatende av regjeringen og folkehelseminister Sylvi Listhaug å ikke la Oslo prøve ut obligatorisk vaksinasjon av ansatte. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB Scanpix
FEIG: Oslo-byråd Tone Tellevik Dahl mener det er feigt og unnlatende av regjeringen og folkehelseminister Sylvi Listhaug å ikke la Oslo prøve ut obligatorisk vaksinasjon av ansatte. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer, våre innbyggere drar på ferie, gjerne utenlands, og med minusgrader i sikte i eget land er det enda flere som hopper på utenlandstur.

Ifølge WHO, økte antall meslingtilfeller med 300 prosent på verdensbasis i 2017 fra året før. Ikke alle tilfeller av manglende vaksinasjon skyldes vaksinemotstand. Likevel har WHO satt lav vaksinasjonsdekning på listen over ti globale helsetrusler det kommende året.

Meslingutbruddene øker både i takt og omfang også i våre vanligste ferieland. Dette mener jeg vi må ta på alvor, også i Norge.

Selv om det er god vaksinasjonsdekning i landet, vet vi at historien i Oslo er litt annerledes. Jeg mener det er grunn til å spørre om flokkbeskyttelsen er god nok.

Oslo er Norges mest tettbefolkede og mangfoldige by, og våre innbyggere reiser mye verden over. Vi har geografiske områder og miljøer der vaksinasjonsraten er for lav. Dette gjelder også helsepersonell. Samtidig har vi mange sårbare innbyggere som av medisinske årsaker ikke kan vaksinere seg som trenger at flokken stiller opp.

Hvordan skal vi sikre at våre innbyggere sikres den beste beskyttelse mot sykdommer vi har gode vaksiner mot?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer