Feil medisin

«Det sentrale spørsmålet er om operasjonen vi sender styrkar til gjer situasjonen i Afghanistan betre eller verre. Dette er tydelegvis debatten Janne Haaland Matlary vil unngå (…)

NATO er feil medisin for Afghanistan. Bare den som gir opp å vinna krigen, kan delta i debatten om korleis vi kan hjelpa det afghanske folket.

Ingrid Fiskaa, leiar i Fredsinitiativet

«Jeg er en godt voksen herre. I min tid har det vært utallige væpnede oppgjør rundt om i verden, og jeg har vært interessert i og fulgt med på mange av dem. Det som lenge har undret meg, er at de såkalte fredsvennene bare viser seg i gatene når Israel, NATO og/eller USA er involvert. Under den kalde krigen viste de tydelig hvilken side de støttet. Aldri noen protester mot ugjerninger begått av de røde.

Andre parter har kunnet drepe for fote uten at fredsvennene har brydd seg. Ta f.eks. dette med Sudan. Folkemordet og den etniske rensningen har fått pågå siden 1980-tallet og skal ha krevd millioner med dødsofre, men det er kun de siste årene situasjonen i Darfur har fått særlig oppmerksomhet i Vesten. Noen få hundre palestinere har åpenbart vært mye viktigere.

Konservativ

«Grunnen til at de (ja, jeg er enig med deg) bryr seg, er nok fordi vi som nasjon eller venner av nasjonene som er innblandet, føler at vi bidrar til aggresjon

Karl