Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Feil om Actis og avhold

Man blir ikke en dårligere rådgiver for ruspolitikk av å ha kjennskap til de negative sidene ved rusbruk.

SLÅR TILBAKE: Generalsekretær Mina Gerhardsen understreker at Actis - Rusfeltets samarbeidsorgan - ikke er en avholdsorganisasjon. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Generalsekretær Mina Gerhardsen understreker at Actis - Rusfeltets samarbeidsorgan - ikke er en avholdsorganisasjon. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

I Dagbladet 6. januar gjentar Bård Standal påstanden om at Actis er en avholdsorganisasjon. Det er fortsatt feil.

Vi er veldig stolte av å ha medlemmer som IOGT, Blå Kors og Frelsesarmeens rusomsorg. Dette er organisasjoner som historisk og i nåtid gir viktige bidrag til ruspolitikken og rusomsorgen. Man blir ikke en dårligere rådgiver for ruspolitikk av å ha kjennskap til de negative sidene ved rusbruk. Men Actis er altså ikke en avholdsorganisasjon.

Det er verken et krav eller en forventning til våre medlemsorganisasjoner, tillitsvalgte eller ansatte. Da blir det lite mening i å gjentatte ganger påstå at vi er det. Hos oss er det et bredt mangfold av organisasjoner som representerer ulike deler av rusfeltet, fra Landsforbundet mot stoffmisbruk til Skeiv verden og Minotenk. Felles er målet om å redusere skade fra rus og spill, en vurdering av at vi har problemer med rus og spillavhengighet i Norge og at forebygging bør være viktigste strategi for å redusere problemene.

Som «bevis» på Actis? avholdsstandpunkt bruker Standal kampanjen «Hvit jul». Det er ikke Actis sin kampanje, men IOGTs. Det speiler nettopp det mangfoldet vi representerer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media